Збірна України виборола 31 нагороду на XXVIII Всесвітній літній Універсіаді

17 Липня 2015 11:41
lovi-moment.com.ua

lovi-moment.com.ua

У Кванджу (Південна Корея) завершилася XXVIII Всесвітня літня Універсіада, за підсумками якої збірна України посіла 8-ме місце в медальному заліку. На рахунку команди 31 нагорода. Вітчизняні спортсмени-студенти завоювали 8 золотих, 17 срібних і 6 бронзових нагород.

На відмінно завдяки представницям художньої гімнастики завершила свій виступ в Кванджу студентська збірна України. П’ять нагород приніс нашій команді передостанній день змагань на Універсіаді. Ганна Різатдінова до раніше завойованого звання віце-чемпіонки в абсолютній першості додала вчора «золото» у вправах з булавами, «срібло» з м’ячем і «бронзу» зі стрічкою.

Хоча починалися змагання в Кванджу для Різатдінової не найкращим чином. Виступ української грації в стилі блюз з обручем судді оцінили лише четвертим місцем, попереду виявилися кореянка Сон Ен Чже, росіянка Марія Титова та білоруска Мелітіна Станюта, яка випередила нашу гімнастку на 0,1.

Уже з м’ячем по частині складності Різатдінова була попереду планети всієї, і тільки за рахунок оцінки за виконання її обійшла господарка килима Сон Ен Чже. Зірковий час студентки Національного університету фізвиховання та спорту настав у фіналі з булавами, де вона помилок не припускалася — на відміну від улюблениці місцевої публіки Сон Ен Чже і Мелітини Станюти. Кореянка і білоруска із сумою 17,800 розділили друге місце, але до українки їм було далеко — 18,200. Для повноти колекції цінних металів корейської проби вихованці школи Дерюгіних не вистачало тільки «бронзи», і вона її завоювала у вправі зі стрічкою завдяки своїй «Кармен» (17,750), поступившись 0,050 Сон Ен Чже і 0,150 білорусці, яка дочекалася таки своєї черги приміряти «золото» Універсіади. Ще двічі прапор України вчора піднімали на честь Олени Дмитраш, Євгенії Гомон, Олександри Гридасової, Валерії Гудим та Анастасії Мульміни. Віце-чемпіонки Універсіади в багатоборстві, завоювали «золото» у вправі з шістьма булавами і двома обручами і стали другими з п’ятьма стрічками, поступившись лише Росії.

Таким чином, на рахунку вітчизняної команди 31 нагорода. Українські спортсмени-студенти завоювали 8 золотих, 17 срібних і 6 бронзових нагород. Переможцем змагань стали господарі — збірна Південної Кореї, на рахунку якої 108 нагород, 47-32-29. А найбільше медалей на рахунку команди Росії, яка зайняла друге місце за кількістю «золота» — 34-39-49, 122 медалі. Третє місце у збірної Китаю — 34-22-16, 72. Також до десятки найсильніших увійшли команди Японії, США, Франції, Італії, Ірану й Тайваню. Універсіада проходила в Кванджу з 3 по 14 липня

Джерело: Хрещатик