29-30 серпня у “Парку Київська Русь” відбудеться театралізована програма “Дні слов’янської гостинності”

21 Серпня 2015 11:07
kreschatic.kiev.ua

kreschatic.kiev.ua

На вихідні, 29-30 серпня, у “Парку Київська Русь” відбудеться театралізована програма “Дні слов’янської гостинності”. З цікавими театралізованими постановками.

У суботу, 29 серпня, Древній Київ буде вперше вітати учасників і гостей унікального заходу – «Етно Параду Розпису Тіла», повідомляє прес-служба Парку.

«Наші предки-слов’яни вірили, ніби тіло є не просто вмістилищем душі і розуму, але і віддзеркаленням невидимого всесвіту в матеріальному світі. Вважалося, що нанесення різних символів і знаків на тіло людини здатне впливати на її долю. Відроджуючи звичаї наших предків, учасники фестивалю оживляють пам’ять роду, яка рясніє переказами і міфами, віруваннями і традиціями, багато з яких існують в нашому житті донині», – зазначають організатори.

Учасники та команди представлять на суд журі і на подив відвідувачів розмальованих моделей. Обов’язковою умовою є покриття тіла моделі малюнком на 70%. Модель може бути як одна, так і декілька, якщо вони складають одну художню або смислову композицію. Наприклад, моделі є персонажами однієї легенди, або нанесений на них візерунок являє собою фрагменти єдиної “картини”.

Після закінчення часу, відведеного на роботу, кожен художник чи команда презентують свої роботи у форматі Параду – ходи по центральній алеї Древнього Києва та виходу на центральну сцену – ристалище.

“Етно Парад Розпису Тіла” передбачає наступні номінації:

•етно-одяг (зображення на тілі моделі одягу, характерного для Древньої Русі, орнаментів, візерунків, аксесуарів, якими прикрашали себе слов’янські жінки і чоловіки);

•природа (зображення на тілі моделі мотивів, пов’язаних з рослинним і тваринним світом);

•казковий образ (створення образу персонажа казки, героя легенди, міфу, билини, пісні, епосу; повністю вигаданого або має під собою історичну основу. Це може бути як людина, так і фантастична істота зі слов’янського фольклору);

•етно-абстракція (створення образу, наділеного неповторними рисами давньоруського мистецтва, як воно відчувається самим майстром. Образ, в якому передається слов’янський дух і душа нашого народу, його культура і світогляд.

Джерело http://turystam.in.ua/12310-etno-parad-rozpysu-tila-provedut-pid-kyievom