5 конкурсів для творчих українців

7 Серпня 2015 09:20

Конкурс кінопроектів ігрових короткометражних фільмів

 

 

Мистецька формація Wiz-Art за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» оголошує конкурс кінопроектів ігрових короткометражних фільмів соціального спрямування.

Тема конкурсу: примирення, соціальна інтеграція у суспільстві та постконфліктне врегулювання. Мета конкурсу: надання фінансової підтримки знімальним групам для реалізації кінематографічних проектів, що є художньою рефлексією на час, в якому ми живемо.

До участі приймаються проекти ігрових фільмів до 15 хвилин. Обов’язкова умова – зйомки мають відбуватись у Львові чи Львівській області із частковим залученням місцевих кінопрофесіоналів і волонтерів. У фіналі конкурсу буде обрано три кінопроекти, виробництво яких буде частково або повністю профінансовано. Сума фінансування щодо кожного проекту визначатиметься окремо. Організатори виступлять (спів)продюсерами трьох проектів-фіналістів.

Роботи приймаються до 16 серпня 2015 року.

 

V Молодіжний фестиваль соціальної реклами «Інший погляд»

 

15–17 жовтня 2015 року в Одесі відбудеться П’ятий молодіжний фестиваль соціальної реклами «Інший погляд». До участі у конкурсі запрошуються школярі, студенти вищих навчальних закладів будь-якого рівня акредитації та молодь віком до 30 років. Це можуть бути окремі особи і групи осіб, представники молодіжних та дитячих громадських організацій.

Мета заходу – розповісти про соціальні проблеми молоді з позицій самої молоді, а також відшукати нестандартні, оригінальні ідеї для їхнього вирішення, залучити молодь до відкритого обговорення та привернути увагу широкої аудиторії до найактуальніших соціально значущих тем.

Проекти приймаються на конкурс у таких номінаціях: друкована продукція, відеоролик, аудіоролик, зовнішня реклама, інтернет-реклама.

У рамках фестивалю передбачено проведення майстер-класів, семінарів, лекцій із реклами та PR, а також ніч соціальної реклами з переглядом кращих конкурсних робіт.

Кращі роботи буде розміщено в інформаційному просторі України, а їхніх авторів буде нагороджено призами.

Реєстрація відкрита до 5 жовтня 2015 року.

 

Конкурс «Інформування переселенців зі Сходу України із загрози торгівлі людьми»

 

ПУ «Українська мережа освіти дорослих та розвитку інновацій» у рамках проекту «Запобігання торгівлі людьми та експлуатації праці вимушених переселенців» за підтримки Генерального консульства Федеративної республіки Німеччина у Донецьку з місцерозташуванням у Дніпропетровську оголошує конкурс для представників засобів масової інформації на найкраще висвітлення теми «Інформування переселенців зі Сходу України із загрози потрапляння в ситуації торгівлі людьми».

До участі у конкурсі допускаються журналісти, які у термін з 1 червня 2015 року до 15 листопада 2015 року подали до оргкомітету опис власного медіапроекту та встигли цей медіапроект реалізувати (частково або в повному обсязі).

Заявки приймаються до 15 листопада 2015 року.

 

Фотоконкурс VSCO Artist Initiative

 

Взяти участь можуть усі бажаючі старше 18 років. Обмежень за тематикою або форматом проектів немає, проте вибрані фотографи повинні будуть розмістити свої роботи на платформі VSCO і співпрацювати з компанією при створенні фотокниг, виставок та інших матеріалів за результатами проекту.

Прийом робіт протягом року.

 

Журналістська премія імені Лоренцо Наталі

 

 

Гасло цьогорічного конкурсу: «Сьогоднішні історії можуть змінити наше завтра».  Премія відзначить найкращих журналістів з різних країн світу, які пишуть про питання розвитку, демократії та прав людини.

Подати заявку може кожен бажаючий: конкурс відкритий для професійних журналістів та журналістів-аматорів з різних видів медіа. У конкурсі можуть брати участь статті або репортажі, що були надруковані або вийшли в ефір з 1 вересня 2014 року до 31 серпня 2015 року.

Обрані переможці отримають нагороди та грошові премії у 5000 євро, а також можливість виграти ще 5000 євро на церемонії нагородження у грудні 2015 року.

Роботи приймаються до 31 серпня 2015 року.

Джерело: cultprostir.ua