5 рецептів лимонаду для спекотних днів

3 Серпня 2015 15:00

У виснажливу спеку немає нічого кращого, ніж келих холодного освіжаючого лимонаду. Тут зібрано кілька оригінальних рецептів цього напою. Обов’язково спробуйте приготувати їх вдома, не пошкодуєте!

Вишневий лимонад

lilluna

Інгредієнти:

  • 1 великий лимон
  • 2 середніх апельсина
  • 3-4 гілочки м’яти
  • 100 мл вишневого сиропу
  • лід в кубиках
  • газована вода

Приготування:

Половинку 1 апельсина і 1/4 лимона нарізаємо скибочками. З решти фруктів вичавлюємо сік. У глечик вливаємо сік і сироп, додаємо м’яту, попередньо трохи її пом’явши в долонях. До половини заповнюємо глечик льодом. Іншу половину наповнюємо газованою водою. Якщо хочете солодшого лимонаду, додайте ще сиропу. Можна використовувати і негазовану воду.

М’ятний лимонад

pinterest

Інгредієнти:

  • 250 мл води
  • 125 г цукру
  • 4-5 гілочок свіжої м’яти
  • 2 великих апельсина
  • 1 великий лимон
  • 1 л спрайту або газованої води

Приготування:

Цукор кладемо в кухлик, вливаємо воду і доводимо до кипіння. Варимо 5 хвилин. Вимикаємо вогонь, кладемо в отриманий сироп м’яту і даємо охолонути. З цитрусів вичавлюємо сік. Змішуємо в глечику сік і охолоджений сироп (м’яту виймаємо), доливаємо газовану воду. Подаємо в склянках з льодом, з гілочкою м’яти і скибочками лимона або апельсина.

Персиковий лимонад

pinterest

Інгредієнти:

  • 3 середніх стиглих персика
  • 2 лайма
  • 2 середніх лимона
  • 4-5 ст. л. цукру
  • 1 л холодної води
  • лід

Приготування:

Персики без кісточок і шкірки (м’якоть) нарізаємо і кладемо в миску. Туди ж вичавлюємо сік з лаймів та лимонів, додаємо цукор. Вливаємо воду і перемелюємо в блендері до однорідної маси. Подаємо з льодом.

Малиновий лимонад з лімончелло

recipegirl

Інгредієнти:

  • 1 склянка малини (близько 170 г)
  • 1 лимон
  • 100 г цукру
  • 800 мл холодної води + ще 200 мл для сиропу
  • 75 мл лімончелло або іншого лимонного лікеру
  • лід, м’ята і цілі ягоди малини для подачі

Приготування:

З 200 мл води і цукру варимо сироп, знімаємо його з вогню. Кладемо в сироп ягоди і розчавлюємо їх. Проціджуємо сироп через сито, щоби позбутися від кісточок, і охолоджуємо. З лимона вичавлюємо сік. Додаємо в сироп, туди ж вливаємо воду і лімончелло. Подаємо з льодом, м’ятою і ягодами малини.

Лимонад класичний

pinterest

Інгредієнти:

  • 3 великих лимона
  • 1 апельсин
  • 4-5 ст. л. цукру
  • 700 мл води
  • 350 мл газованої води

Приготування:

З лимонів і апельсина зрізаємо цедру, вичавлюємо сік, кладемо все в каструлю. Додаємо 3 ст. л. цукру, заливаємо 700 мл окропу. Охолоджуємо і ставимо в холодильник на 4-5 годин. Проціджуємо через велике сито, додаємо цукор, розмішуємо. Розбавляємо газованою водою і подаємо.