Дні слов’янської гостинності та Етно Парад Розпису Тіла в «Парку Київська Русь»

28 Серпня 2015 07:14
turystam.in.ua

turystam.in.ua

29-30 серпня у «Парку Київська Русь» відбудеться театралізована програма «Дні слов’янської гостинності». З цікавими театралізованими постановками від пішого та кінного театру Древнього Києва, а також веселими та активними розвагами для гостей Парку.

Крім того, у суботу, 29 серпня, Древній Київ буде вперше вітати учасників і гостей унікального заходу – «Етно Параду Розпису Тіла». Це буде справжнє свято творчості, майстерності і яскравих фарб. Художники змагатимуться в мистецтві розпису тіла, а відвідувачі Древнього Києва отримають величезний заряд позитиву і естетичне задоволення від побаченого і відчутого.
Наші предки-слов’яни вірили, ніби тіло є не просто вмістилищем душі і розуму, але і віддзеркаленням невидимого всесвіту в матеріальному світі. Вважалося, що нанесення різних символів і знаків на тіло людини здатне впливати на її долю. Образи, створені художниками передаватимуть слов’янський дух і душу нашого народу, його культуру і світогляд.
Майстри створюватимуть свої роботи індивідуально або в команді. Учасники та команди представлять на суд журі і на подив відвідувачів розмальованих моделей. Обов’язковою умовою є покриття тіла моделі малюнком на 70%. Модель може бути як одна, так і декілька, якщо вони складають одну художню або смислову композицію. Наприклад, моделі є персонажами однієї легенди, або нанесений на них візерунок являє собою фрагменти єдиної «картини». Після закінчення часу, відведеного на роботу, кожен художник чи команда презентують свої роботи у форматі Параду – ходи по центральній алеї Древнього Києва та виходу на центральну сцену – ристалище.
Древній Київ у «Парку Київська Русь» розташований у селі Копачів Обухівського району Київської області. Дістатися можна маршрутками від ст. метро Видубичі або власним транспортом. Початок роботи Парку о 10:00, початок театралізованої програми о 13:30. Ціна квитка– 100 грн, для пенсіонерів та студентів – 50 грн, для дітей шкільного віку – 30 грн. Дошкільнята відвідують Древній Київ у «Парку Київська Русь» безкоштовно.

Джерело: Україна туристична