До Дня Незалежності у Києві запущені в роботу фонтани

23 Серпня 2015 12:29
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

До Дня Незалежності України у столиці запущені в роботу фонтани «Засновникам Києва», «Водяна куля» і «Каскадний» на Майдані Незалежності, а також фонтан на вулиці Велика Васильківська119/121. Вони працюватимуть 22-24 серпня, а вже у вересні, після проведення ремонтних робіт, відновлять регулярну роботу на вихідних. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Вже у вересні ми відновимо постійну роботу фонтанів: це символи нашої столиці, які роблять її красивішою й затишнішою. Фонтани на Майдані Незалежності були пошкоджені під час революції і не працювали. Зараз ми їх відремонтували і вони готові до роботи. На жаль, витрати на електроенергію для підтримки фонтанів у робочому стані досить високі. В умовах економічних труднощів, які сьогодні переживає наша країна, ми маємо низку більш нагальних потреб і тому мусимо обирати більш важливі для киян речі», – зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він розповів, що одним із таких пріоритетів до Дня Незалежності України стала разова матеріальна допомога соціально-незахищеним категоріям громадян: від 100 до 350 грн отримають 364, 7 тисяч киян. Загалом із місцевого бюджету малозабезпеченим мешканцям столиці виплатять 40 млн грн.

Однак вже у вересні, каже заступник голови КМДА, фонтани на Майдані запускатимуть щовихідних.

За словами директора КП «Київводфонд» – на балансі якого фонтани –Світлани Козловської, підприємство цього року відремонтувало майже всі пошкодження.

«Нам ще залишилося відновити конструктивні елементи та водопровідні труби фонтанного комплексу «Велика чаша» і «6 малих чаш». У 2016 році заплановано розробити його проект і проектно-кошторисну документацію. Орієнтовна сума, що знадобиться на ремонт, – понад 1 млн грн», – каже директор КП «Київводфонд».

Джерело http://www.kreschatic.kiev.ua/ua/4716/news/1440308636.html