Лікар розповіла, чим можна заразитися на столичних пляжах

4 Серпня 2015 14:00
eveningkiev.com

eveningkiev.com

Пляжі Києва в період літнього сезону особливо небезпечні для відпочиваючих, оскільки купаючись у забрудненій воді, зростає ризик підхопити різні інфекції. Про це розповіла доцент кафедри Національного медичного університету імені Богомольця Івета Шестакова.

За її словами, заразитися небезпечною інфекцією можна не лише у воді, але й на пляжі.

“Це різні кишкові інфекції, в тому числі шигельоз. Люди більше знають це захворювання під назвою дизентерія. Ентеровірусні захворювання теж можуть бути, які можуть виражатися не тільки кишковими розладами, а й ураженнями нервової системи. Наприклад, менінгіт. Ось це ті захворювання, які можуть передаватися людині через: воду, брудні руки на пляжі. З глистових інвазій можна назвати: токсокароз – це захворювання, яке передається людині від кішок і собак, глистяні інвазії, яка теж може дати неприємні хворобливі прояви “, – розповіла лікар, інформує прес-служба Київської СЕС.

Особливо небезпечно, за словами лікаря, купатися в озерах, оскільки стояча вода сприяє швидкому розповсюдженню інфекції. Краще вибирати пляжі біля річки, але не дуже людні.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося про те, на яких пляжах існує небезпека зараження лептоспірозом.
Джерело: Вечірній Київ 100