​ Переселенок зі сходу безкоштовно навчають бухгалтерським програмам

27 Серпня 2015 11:52
yak-prosto.com

yak-prosto.com

Багато хто з переселенців з Донецької та Луганської областей стикаються з проблемою працевлаштування на новому місці. Програма волонтерського об’єднання Медіа – ініціативи «Допомога вимушеним переселенцям» з професійного навчання для працевлаштування розрахована на жінок зі східних регіонів, які проживають сьогодні в Києві та Київській області. Чергові учасниці благодійного проекту змогли підвищити свої професійні бухгалтерські знання, і безкоштовно пройшли курс “1С: Бухгалтерія 8 для України” в навчальному центрі одного з лідерів українського ринку інформаційних систем управління та обліку – компанії «Екаунт».

Наталя працювала бухгалтером до декретної відпустки. Разом з родиною вона переїхала з Донецька рік тому, так як не могла залишатися під обстрілом з маленькою дитиною.

«Я давно цікавилася такими курсами, так як за ті кілька років, що сиділа в декреті, вимоги у роботодавця підвищилися, і без знання програми «1С» вже практично неможливо влаштуватися бухгалтером. Курси дуже сподобалися, і тепер я відчуваю себе набагато впевненіше, і, як тільки син піде в дитячий сад, буду шукати собі роботу», – розповідає Наталя.

Інша учасниця програми Медіа-ініціативи – Інна з Луганська – вже знайшла роботу в Києві, але, незважаючи на двадцятирічний стаж бухгалтера, також відчувала потребу в підвищенні кваліфікації на професійному рівні. Завдяки київським волонтерам та компанії «Екаунт», які виділили бюджетні місця для переселенок на курсах, сьогодні Інна вже активно використовує програму “1С: Бухгалтерія 8 для України” у своїй роботі.

Взяти участь у програмі з професійного навчання можуть всі жінки зі сходу і Криму, заповнивши АНКЕТУ учасниці на сайті Медіа-ініціативи, або в київському Центрі гуманітарної допомоги для вимушених переселенців на Фролівській, 9/11.

Джерело: Вечірній Київ