СЕС: У столиці зросла небезпека зараження небезпечним інфекціями

4 Серпня 2015 09:37
eveningkiev.com

eveningkiev.com

У житлових будинках столиці склалася критична ситуація з дератизації. Зокрема, як інформує прес-служба Держсанепідслужби міста, обсяги дератизаційних заходів скоротились на 71%, з гризунами борються лише у 2,6% житлових будинків

Також, дератизаційними заходами у Києві охоплено лише 2,4% дитячих дошкільних установ, 6% закладів охорони здоров’я, 4% харчових об’єктів міста.

“Керівники житлово-експлуатаційних організацій економлять кошти, передбачені на проведення дератизаційних та дезінфекційних заходів”, – зазначають у міській СЕС.

За результатами лабораторних досліджень, серед тварин зростає відсоток носіїв лептоспірозу. Зокрема, у дослідженнях 170 проб крові собак виявлено 47,6% лептоспіроносіїв, відсоток серопозитивних дрібних ссавців становить 19,5%.

“У місті існують усі передумови для погіршення епідемічної та епізоотичної ситуації та реальні можливості виникнення заражень на території міста небезпечними інфекціями. Зокрема тих, що спільні для людей і тварин (туляремія, сибірка, бруцельоз, орнітоз, лістеріоз, лептоспіроз)”, – йдеться в повідомленні.

Джерело: Вечірній Київ