У Києві покажуть експерементальну постановку іспанського хореографа

11 Серпня 2015 18:00
cultprostir.ua

cultprostir.ua

15 серпня в Центрі науки і мистецтва DIYA (кіностудія ім. Довженка) міжнародний фестиваль сучасного танцювального театру Zelyonka Fest представить перформанс Sefurity Eggseat («Страшно безпечний вихід»).

Перформанс Sefurity Eggseat буде поставлений іспанським хореографом Джеммою Перамікель за участю українських танцюристів у рамках традиційної Літньої Резиденції Zelyonka Fest. Техніка, в якій працює Джема, називається «мистецтвом руху» і досліджує індивідуальну природу руху, його вираження в групі.

Головна мета Sefurity Eggseat − задуматися над надмірним прагненням людей до безпеки як станом удаваного комфорту. Кожна вистава буде певним експериментом за участю хореографа, танцюристів, глядачів і простору.

«Резиденція влітку 2015 року − це вже третій такий проект для фестивалю Zelyonka Fest. Отримуючи власний досвід і вивчаючи досвід друзів з Європи, ми прагнемо зробити резиденцію все більш корисною для її учасників − танцюристів і хореографів сучасного танцю з України та найближчого зарубіжжя. Цікавих освітньо-танцювальних проектів стає все більше і Zelyonka fest прагне залишатися лідером у підготовці інноваційних проектів. У воркшопі Джемми Перамікель взяли участь 13 осіб, з яких 5 продовжили роботу з нею над постановкою вистави. Вік учасників дуже різний − від 13 до 35 років, досвід − від танцюриста-любителя до викладача творчого ВНЗ. Кожен знайшов для себе щось нове, над чим буде цікаво попрацювати далі у своїй танцювальній практиці», − розповів Антон Овчинніков, арт-директор Zelyonka Fest.

Джерело: cultprostir.ua