У Києві за допомогою музики та арту будуть розширювати свідомість

5 Серпня 2015 07:00
cultprostir

cultprostir

З 22 по 24 жовтня в Києві відбудеться Третій міжнародний фестиваль прогресивної музики та цифрового мистецтва «NextSound».

Кожен з днів буде тематичним, так 22 жовтня працюватиме освітній майданчик – лекторій про музику і медіа-арт, 23 жовтня відбудеться «колективний сеанс занурення» в музику, а 24 жовтня всі запрошуються на «важкі фізичні навантаження» – танці під чистий біт.

Організатори обіцяють, що «три осінніх дні буде діяти відкрита фестивальна лабораторія, де кожен стане одночасно і піддослідним, і дослідником». Що це означає ми дізналися в ідейного натхненника і директора фестивалю Андрія Кириченко.

Він розповів Cultprostir: «Буття визначає свідомість», говорив дідусь Карл Маркс. У те, що сьогодні визначає нашу свідомість, крім ідеологічних, гео-політичних та економічних питань, загальноприйнятих норм поведінки в соціумі та інших очевидних факторів, можна включити і засоби масової інформації. По суті сьогодні ми є те, що ми дивимося по телевізору, слухаємо по радіо, читаємо в стрічці Фейсбук, і т. д. У своєму бажанні спростити оточуючий нас світ ми дивимося одні й ті ж програми, слухаємо одні й ті ж подкасти, лайкаємо одні й ті ж пости. Навіть Google і Facebook потурають цьому нашому бажанню сховатися від нового і сховатися від іншої точки зору, показуючи нам тільки зручну для нас інформацію. В результаті ми отримуємо мислення, що впирається у рамки. Не дозволяйте буттю визначати вашу свідомість. Шукайте нове, надихайтеся відкриттями, живіть яскраво!»

Джерело: cultprostir