У Києві з’явиться музей міського транспорту (фото)

8 Серпня 2015 14:24

 

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Комунальне підприємство “Київпастранс” створює експозицію міського транспорту. Відповідне рішення прийняв генеральний директор підприємства Сергій Майзель.

Вже затверджено територію розташування майбутнього музею та створено спеціальний підрозділ – історичний експозиційно-реставраційний центр (ІЕР Центр) на вул. Виборзькій, 111.

Територія майбутнього музею дозволяє розмістити всю експозицію в одному місці: автобус, тролейбус, трамвай і обслуговуючий транспорт. При цьому центр матиме повноцінну майстерню з реставрації та проведення відновлювальних робіт цієї техніки. Також своє місце в експозиції отримають книжковий і фотографічний фонди підприємства.

До програми розвитку історичного експозиційно-реставраційного центру увійде огляд рухомого складу, який забезпечував перевезення пасажирів у Києві, створення екскурсійних маршрутів на ретро автобусах, трамваях і тролейбусах, пов’язаних з історичними подіями міста, проведення екскурсій в діючих транспортних парках і депо.

На думку генерального директора “Київпастрансу” Сергія Майзеля, реалізація цього проекту дасть громадськості можливість зазирнути за лаштунки минулого і стежити за розвитком сучасного громадського транспорту Києва.

Крім реставрації музейних експонатів і їх демонстрації, історичний експозиційно-реставраційний Центр працює над такими нестандартними проектами як “Друге життя транспорту – “Книжкобус”, “Соціальне таксі” та інші.