У Музеї культурної спадщини триває виставка «Філософія міграції»

21 Серпня 2015 11:13
kyivhistorymuseum.org

kyivhistorymuseum.org

З 9 липня по 9 жовтня в Музеї культурної спадщини триває виставка «Філософія міграції».

Щербенко Арт Центр, Музей культурної спадщини та Міжнародний благодійний фонд світових українців «Діаспора» презентують спільний виставковий проект «Філософія миграції» в просторі постійної експозиції Музею культурної спадщини.

Проект спрямований на взаємодію сучасних українських митців з постійною експозицією музею, його концепцією та простором. Молоді, однак вже добре знані в Україні та за її межами митці встановлюють діалог із персоналіями та експонатами музею, намагаючись осмислити феномен міграції з точки зору сучасної людини та сучасного митця.

Молоді, однак вже добре знані в Україні та за її межами митці – Мирослав Вайда, Марія Куліковська (спільно з Жаклін Шабо), Роман Михайлов, Анна Надуда, Сергій Петлюк і Руслан Тремба – встановлять діалог із персоналіями й експонатами музею, представивши свої живописні роботи, а також об’єкти, відео- й фотоінсталяції. Художники намагатимуться осмислити феномен міграції з точки зору сучасної людини та сучасного митця.

Міграція – це зміни, що можуть призвести до руйнації особистості, чи це нові можливості та виклики, які спонукають людину піднятися на новий щабель розвитку? Що переживає людина, змінюючи своє місце проживання? Як вона змінюється? Сьогоднішні драматичні події в Україні – війна, часткова окупація територій країни та системна криза, а також загальні процеси світової глобалізації особливо актуалізують ці питання.

Основна мета проекту – привернути увагу до теми міграції, причини та наслідки якої стануть предметом дослідження молодих українських митців.

Відкриття відбудеться 9 липня о 19:00 в просторі постійної експозиції Музею культурної спадщини.

Вхід вільний.

Виставка триватиме до 9 жовтня. Вартість: 25 грн.

Час роботи: 10:00–17:00

Вихідний: понеділок.

Джерело http://moemisto.com.ua/afisha/filosofiya-mihratsii