Український художник хоче обміняти свої картини на життя

9 Серпня 2015 08:53
cultprostir.ua

cultprostir.ua

3 серпня стартував благодійний аукціон «Вам – живопис, мені – життя», метою якого є збір коштів на операцію, що врятує відомого художника з Івано-Франківська, заступника директора Музею мистецтв Прикарпаття Михайла Тимчука.

34-річний митець потребує трансплантації нирки, повідомляєProstir.Museum. Вартість такої операції складає 100 тис. грн. Для того, щоб зібрати необхідну суму, художник вирішив продавати свої картини через інтернет-аукціон.

«Від народження я живу із однією ниркою, але зараз і вона відмовляється функціонувати. Брат погодився бути донором, тому операцію, яка дасть мені шанс жити, можна провести в Україні. Але все одно, її вартість залишається високою – 100 000 гривень. Все, що я можу вам запропонувати взамін – це купити мої картини. Тоді, вам залишається живопис, а мені – життя», – написав Михайло Тимчук на сторінці аукціону у Facebook.

Початкова ціна кожної картини – 1000 грн. Робити ставки можна у коментарях під картиною. У кожному пості також є номер карткового рахунку, куди можна перерахувати кошти. З правилами аукціону можна ознайомитися тут.

Джерело:cultprostir.ua