В AMERICAN HOUSE KYIV покажуть фільм про багатоетнічну Україну

8 Серпня 2015 22:00
cultprostir.ua

cultprostir.ua

Представництво Сполучених Штатів, яке займається програмами культурного обміну та просвітницькими заходами в Києві, проведе вечір,  присвячений етнічній різноманітності України.

Відвідувачам покажуть світ життя людей різних етносів, які живуть в Україні, та розкажуть, яким чином, будучи представниками інших національностей, можна пам’ятати свою історію, вчити мову, зберігати традиції та культуру. Головною подією вечора стане перегляд художньо-документального фільму «Україна Багатоетнічна». Зйомки фільму відбувалися з грудня по липень 2015 року в різних регіонах країни, в містах та селищах України. В межах проекту для зйомок та монтажу відеорепортажів обрали 10 найбільших за чисельністю етноспільнот,: росіяни, білоруси, молдавани, кримські татари, болгари, угорці, румуни, поляки, євреї, вірмени.

Організатор показу Лілія Ткаченко розповіла Cultprostir: «Сьогодні в новинах, особливо російських, можна бачити часто неправдиву інформацію, образ “злих” українців, що ми буцімто когось притісняємо – але в реальності все не так. А показавши життя представників інших національностей, ми можемо побачити, якими є умови для збереження історії, традицій, мови та культури».

Перед сеансом можна буде переглянути світлини зі зйомок фільму, піврічної подорожі Україною, відвідати фотозону та майстер-класи з гончарного мистецтва, малювання на воді «ебру-арт» та розписати на згадку еко-торбину.