Як провести відпустку в Києві

2 Серпня 2015 08:00
kyiv.dityvmisti.com

kyiv.dityvmisti.com

Причин для економії існує безліч, особливо в сьогоднішній непростий час. Більшість киян змушені урізати свій бюджет на літню відпустку, а деякі й зовсім відмовляти собі у відпочинку за межами міста. Отже, якщо ви не можете собі дозволити взагалі ніяких розтрат, але сповнені бажання набратися нових вражень, знань і досвіду, у Києві до кінця літа можна:

Навчитися їздити на велосипеді по столичних розв’язкам 

У перевагах цього двоколісного виду транспорту сьогодні не потрібно нікого переконувати. Велосипед – це економно, зручно, екологічно, практично і, головне – корисно для здоров’я. Сьогодні багато киян, які віддають перевагу активному спосібу життя, виїжджають на велосипедні прогулянки у парки або за місто. Однак їздити на двоколісному по завантажених столичних проспектах і шосе ризикує не кожен. Курси з безкоштовного навчання безпечної велоїзди щонеділі в семи районах міста проводить Асоціація велосипедистів Києва.

Фото: kiev.vgorode.ua

– Ідея навчати київських велосипедистів правилам дорожнього руху виникла давно і не на порожньому місці. Адже, якщо автомобіліст зобов’язаний здавати спеціальні іспити, вчити правила, то за законодавством велосипедист всього цього може не робити, – розповідає координатор курсів Богдан. – На наших заняттях ми приділяємо увагу, як теорії поведінки на дорогах, так і практиці. Ми показуємо велосипедистам, як проїжджати великі розв’язки і кругові перехрестя, і робити це абсолютно безпечно.

Курси з безпечної велоїзди у Києві проходитимуть до кінця вересня. Організатори запрошують на заняття всіх людей, які вже вміють або тільки починають вчитися їздити на велосипеді. Головні умови, за яких вас візьмуть в недільну поїздку по дорогах – це наявність технічно справного велосипеда і вік старше 14 років (цього вимагають ПДД). А маленьким велосипедистам буде вельми корисно прослухати теоретичну частину занять.

Записатися на курси можна на сайті АВК.

Поринути у світ таємниць і загадок в київського неба

Якщо земний світ здається вам нудним, жорстоким і нецікавим, швидше за все, вам варто відправитися у подорож до зірок. Зробити це можна в Головній астрономічній обсерваторії НАН України абсолютно безкоштовно. Для всіх романтиків і тих, хто бажає більше дізнатися про космос, тут проводять екскурсії, наукові лекції та вечори астрономії.


Фото: mykiev.info

– Кожен вечір астрономії присвячений окремій темі. Такі вечори у нас будуть проходити до дня осіннього рівнодення. Заняття розраховані, насамперед, на людей, які цікавляться астрономією і виявляють інтерес до явищ, які відбуваються на зоряному небі. Ми говоримо про новини, про відкриття в астрономії, крім того, у нас працює відкрита астрономічна школа, також абсолютно безкоштовна, – розповідає завідувач лабораторією Методологічного та інформаційного забезпечення астрономічного освіти і науки Іван Крячко.

Дізнатися тему найближчого вечора астрономії і записатися на заняття в школу можна тут.

Підтягти англійську

Зайнятися мовами можна, звичайно, і самостійно. Але робити це в групах, з носіями, набагато цікавіше. Сьогодні у Києві існує багато розмовних клубів, де збираються люди, щоб поговорити італійською, французькою, польською або українською. Клуб “Friday Night” запрошує всіх бажаючих абсолютно безкоштовно практикувати свої розмовні навички з англійської. Секрет безоплатності такої послуги в тому, що клуб належить християнській організації, і теми зустрічей, так чи інакше, пов’язані з обговоренням моральності з погляду Біблії. Втім, організатори запевняють, що мораль і моральність в клубі розглядають у широкому аспекті, і не ведуть відкриту пропаганду доктрин конкретної церкви.

Фото: winner-lc.com.ua

– У наш дискусійний клуб може прийти абсолютно кожен. Ми не вчимо англійської, а даємо можливість людям побути в середовищі англомовних людей, послухати мовлення, або ж самим взяти участь у дискусіях. Слово «біблійний», звичайно, визначає концепцію зустрічей, але теми для обговорень піднімаються дуже різні – людина як особистість, відносини між чоловіком і жінкою, патріотизм і любов до країни …

Заняття в клубі “Friday Night” проходять на Позняках і Святошино. Записатися на зустріч можна на сайті.

Подивитися хороше кіно і поговорити про це

Український освітній центр – ще одна християнська організація, яка запрошує киян безкоштовно вивчати англійську. В УОЦ є курси граматики для початківців у вивченні мови і книжковий клуб, де гості читають і обговорюють оповідання англійською мовою. Крім того, в УОЦ працює кіноклуб, де по п’ятницях показують англійське і американське кіно без перекладу. Після перегляду гостям пропонують поговорити про фільм, зрозуміло, також англійською.

Фото: illuzion-cinema.ru

– Наш центр орієнтований, перш за все, на молодь – студентів і випускників вузів, яким ми допомагаємо вчитися і духовно збагачуватися. Єдиний внесок, який ми пропонуємо заплатити – це 25 гривень при записі в нашу бібліотеку, де зібрані підручники, художня література, фільми та музика. Втім, записуватися в бібліотеку зовсім не обов’язково, а всі заняття та зустрічі для молодих людей абсолютно безкоштовні.

Більше дізнатися про УОЦ можна тут

Пройти військову підготовку

Ті кияни, які живуть реаліями сьогоднішнього дня і навіть у відпустці не хочуть забувати про те, що в країні йде війна, можуть спробувати випробувати себе на міцність і витримку в одному з військових клубів міста. Громадська організація «Київський легіон» проводить набір чоловіків на військову підготовку з теоретичною частиною по буднях, і практикою – на вихідних.

Фото: hromadske.tv

У курс молодого бійця входять заняття з тактичної та медичної підготовки, орієнтування на місцевості та елементи інженерної підготовки – все це безкоштовно. Заплатити доведеться тільки за патрони, якщо захочете навчитися стріляти.

Більше інформації про «Київській легіон» і контакти координаторів по районах міста тут.

Навчитися накладати джгут і робити масаж серця

Уміння надавати першу медичну допомогу може стати в нагоді при різних обставинах і кожному. Товариство Червоного Хреста України запрошує всіх бажаючих пройти безкоштовні курси з надання першої допомоги.

Фото: red-cross.at.ua

– У Києві ми працюємо в кожному з 10 районів, – розповідають організатори. – У нас є курс з шести і дванадцяти практичних занять, на які може прийти кожен, хто хоче навчитися навичкам надання першої допомоги. Єдина наша умова – в групу потрібно попередньо записатися.

Записатися на заняття в Червоний Хрест можна тут.

Джерело: Вечірній Київ