​Як змінилися ціни на продукти за тиждень

2 Серпня 2015 08:00
eveningkiev.com

eveningkiev.com

У столиці та регіонах країни дешевшають молочні продукти, м’ясо і овочі. Зниження цін зафіксоване практично за всіма складовими споживчого кошика.

Так, в період з 10 по 24 липня капуста подешевшала на 10,03%, середня ціна становить 5,47 грн/кг, картопля подешевшала 11,8%, ціна на моркву за тиждень знизилися на 14,1%, буряк подешевшала на 5,4% за тиждень та на 32,4% за місяць. На 5,7% знизилися ціни на цибулю, томати і огірки подешевшали на 13,6% і 0,7% відповідно за тиждень, згідно з даними моніторингуagronews.ua.

Тим не менш, зростанням цін на сезонні овочі відзначилися Рівненська, Тернопільська та Івано-Франківська області.

Водночас ціни на яловичину зросли в 11 регіонах. Середня ціна на яловичину по Україні склала 77,52 грн/кг. За тиждень ціна зросла на 0,7%. В Київському регіоні на 1,8% подорожчало сало і на 1,5% – ковбаса. Найбільш істотно подорожчала риба, у Києві зростання цін склало 7,3%.

Ціни на молоко пастеризоване жирністю 2,5% зросли в Києві на 7,3%, також на 0,7% подорожчав сир “Російський” 50%.

Незначно подорожчали за останній тиждень крупи. Так, крупа гречана додала в ціні 0,4% і залишає в середньому 20,75 грн/кг. В Київському регіоні на 3,7 подорожчав рис, а подешевшали на 0,3% крупи вівсяна, манна і пшоно.

Джерело: Вечірній Київ