Біля Михайлівського Золотоверхого відкрили меморіал воїнів, загиблих в Іловайській трагедії

7 Вересня 2015 14:00
toursdekiev.com.ua

toursdekiev.com.ua

Сьогодні в Києві на зовнішньому мурі Михайлівського Золотоверхого монастиря відкрито меморіал «Стіна Народної Пам’яті», присвячений українським військовослужбовцям, загиблим біля міста Іловайськ рівно рік тому.

«Пам’ять живе в наших серцях… завдяки таким проектам про справжніх Героїв України дізнається набагато більше людей. Низький уклін меценатам, які допомогли створити цей проект і вічна пам’ять героям», – наголосив на відкритті меморіалу доктор медичних наук Всеволод Стеблюк, який очолював медслужбу батальйону «Миротворець» під Іловайськом.

На зовнішньому мурі Михайлівського Золотоверхого монастиря розміщено фотографії та біографії близько 500 загиблих в Іловайській трагедії військовослужбовців, правоохоронців і добровольців.

«Стіна пам’яті за єдність України» – спільний проект Української Православної Церкви Київського Партіархату, Національного військово-історичного музею України, електронного ресурсу «Книга пам’яті полеглих за Україну» та благодійного фонду «Стіна народної пам’яті».

Як відомо, перші три частини меморіалу «Стіна народної пам’яті» були відкриті на території Михайлівського Золотоверхого монастиря ще 30 травня. На них вміщено близько 800 фотографій та біографій військовослужбовців, правоохоронців і добровольців, які загинули під час проведення АТО на Донбасі.

Джерело: Україна туристична