JoyFest у Музеї історії Києва: театри з чотирьох країн, акторська майстерність англійською та творчий дитячий поверх

23 Вересня 2015 09:00

image-1

Третій міжнародний фестиваль народних театрів та аматорського мистецтва JoyFest вже визначив цьогорічних учасників та готує масштабну мапу активностей.

Основна програма Третього міжнародного фестивалю радощів JoyFest, що відбудеться 9, 10 та 11 жовтня 2015 року, проходитиме на цікавому та надихаючому майданчику у самому серці Києва – Музеї історії міста Києва (вул. Богдана Хмельницького, 7).

image-2

Організатори обіцяють влаштувати у музейному просторі масштабний фестиваль мистецтв у режимі нон-стоп. Цього року програма JoyFest складатиметься з виступів театральних колективів з України, Румунії, Грузії та Єгипту, лекцій досвідчених педагогів з театральної майстерності, перформансів від артистів оригінальних жанрів, номерів від танцювальних колективів та музикантів, виставки живопису від відомого українського художника Олега Радвана, майстер-класів від народних майстрів, дегустацій найкращих смаколиків від українських виробників, виставки костюму від Майстерні стровинної моди “Desire Royal”, тощо. Працюватиме великий дитячий клуб з файтинг-зоною, науковим еспериментаріумом, творчими майстер-класами та мультиками. Але основним майданчиком залишається театральний, де протягом трьох днів демонструватимуться конкурсні та позаконкурсні вистави.

Це перший досвід проведення такого масштабного заходу в приміщенні Музею історії міста Києва, але керівництво установи сміливо погодилося на подібний творчий експеримент.

Ми розглядаємо Музей історії міста Києва як одну з провідних платформ міста для спілкування киян та гостей столиці, місця де набутки минулого переплітаються з сучасною культурою та мистецтвом, – розповіла перший заступник генерального директора Музею історії міста Києва Тетяна Костенко. – Театральний фестиваль новий та цінний досвід для нас, що дозволить розширити аудиторію музейного простору і зробити цікавим та динамічним спілкування наших відвідувачів з музеєм улюбленого міста!”

Кожен гість JoyFest, як дорослий, так і маленький, зможе знайти для себе цікаву активність на фестивалі. І не просто розважитися, а відкрити в собі частинку мистецтва.

image-4

Перший JoyFest у 2013 році починався з невеликої театральної зали районного будинку культури, – згадує ідеолог та меценат JoyFest Дмитро Поліщук. – Цього року ми представимо Україні якісно новий фестиваль. JoyFest обєднає на трьох поверхах одного майданчика кращих представників різних видів мистецтва. Сподіваємося, що цей підхід значно розширить аудиторію заходу та ми зможемо долучити до творчості якомога більше людей. Наша команда дуже радіє можливості співпрацювати цього року з такими почесними організаціями як Музей історії міста Києва, Музей культурної спадщини України, Лондонською академією мистецтв, тощо. Ми щиро пишаємося партнерами, котрі допомагають робити JoyFest яскравим та незабутнім фестивалем“.

Додатковим майданчиком фестивалю стане Музей культурної спадщини України (вул. Московська, 40-б). Саме тут відбудеться частина позаконкурсних виступів театральних колективів та декілька майстер-класів з акторської майстерності.

Організатори обіцяють вже найближчим часом представити повну програму JoyFest-2015 на офіційному сайті: http://www.joyfest.info/

Долучайтеся на Facebook: https://www.facebook.com/JOYFEST.Kiev

Організатори заходу: ГО “Міжнародний соціально-культурний проект “Джойфест” та Музей історії міста Києва