Куди піти 21-27 вересня

26 Вересня 2015 13:28
forbes.net.ua

forbes.net.ua

22 вересня, в «Мистецькому арсеналі» (вул. Лаврська, 10-12) відкриється десятий ART-KYIV Contemporary. У рамках цього масштабного форуму мистецьких проектів можна буде побачити понад три десятки виставок. Центральною експозицією на першому поверсі стане спецпроект «Музейне зібрання. Українське сучасне мистецтво 1985-2015 рр із приватних колекцій».

Forbes рекомендує: куди піти 21-27 вересня

Куратори Ігор Абрамович та Олександр Соловйов попросили 40 провідних вітчизняних колекціонерів показати твори зі своїх зібрань − і ті надали роботи від 70 кращих українських художників. Вийшов панорамний погляд на український контемпорарі арт. Причому, з одного боку, це історія вітчизняного сучасного мистецтва, а з другого − динаміка розвитку культури колекціонування за останні 30 років.

Forbes рекомендує: куди піти 21-27 вересня

На другому поверсі «Мистецького арсеналу» розташується спецпроект DIALOGIA: майже 50 художників різних поколінь спеціально до десятого ART-KYIV Contemporary створили твори, що фіксують головні, на думку авторів, зміни останніх років в українському суспільстві. У рамках форуму свіжі персональні проекти представлять Роман Жук, Василь Цаголов, Микола Журавель. Одним з найцікавіших групових проектів обіцяє стати «Там, де діти сплять»: художники Влада Ралко, Олег Тістол, Микола Маценко та інші митці, відомі як живописці і графіки, звертаються до кераміки, щоб попрацювати з архетипами як стародавньої традиційної, так і сучасної культур. ART-KYIV Contemporary триватиме до 10 жовтня, вартість вхідного квитка − 50-60 грн.

У середу, 23 вересня, в Київському національному музеї російського мистецтва (вул. Терещенківська, 9) відкриється ретроспективна виставка Владислава Мамсікова. До експозиції увійшли понад 60 робіт, створених художником з 1960-х років до наших днів. Мамсіков − один із головних представників покоління «сімдесятників». Однак експозиція дає можливість не тільки побачити твори з найменш вивченого періоду українського мистецтва, а й простежити еволюцію розвитку стилю Мамсікова, а заодно й історію цілого покоління художників. Виставка триватиме до 2 жовтня.

Forbes рекомендует: куда пойти 21-27 сентября
«Грім», 2008 Мамсіков Владислав

Фото: gs-art.com

У четвер, 24 вересня, виставковий сезон відкриває Dymchuk Gallery (вул. Ярославська, 21). До 25 жовтня тут представлений проект «Битва за щастя» одеситів Bondero та Ірини Бережко. Художники, прем’єра проекту яких відбулася під час Одеської бієнале, у своїх роботах змішують класичний живопис із комп’ютерними технологіями і отримують, за їх власним визначенням, сюрреалістичний нео-поп». У цьому стилі вони іронізують над сучасною масовою культурою, а заодно намагаються представити, який ця культура матиме вигляд у майбутньому.

Forbes рекомендует: куда пойти 21-27 сентября
«Битва за щастя», Bondero та Ірина Бережко

Фото: nt-art.net

У п’ятницю, 25 вересня, в Будинку культури «Майстер-клас» (вул. Лаврська, 16А) Муніципальний академічний камерний хор «Київ» виконає хорові твори Валентина Сильвестрова. Один з провідних вітчизняних академічних композиторів написав їх минулого року, значну частину − під враженням від подій, що відбувалися в країні. Тепер же відбудеться прем’єра його циклу «Майдан-2014». Початок концерту − о 20.00, вартість квитків − 80 грн.

Forbes рекомендует: куда пойти 21-27 сентября
Валентин Сильвестров

Фото: afisha.ru

У суботу, 26 вересня, у київському концерт-холі Caribbean Club (вул. Симона Петлюри, 4) нову програму «Кабаре в квадраті» представить білоруський колектив «Серебряная свадьба». Група перетворює кожен виступ на театралізоване шоу, іронічно змішуючи класичний репертуар Марлен Дітріх із дворовими піснями. Музика «Серебряной свадьбы» також еклектична, в ній можна вловити мотиви кантрі, французького шансону, латиноамериканських мелодій і джазу. Початок концерту − о 20.00, вартість квитків − 190 грн.

Forbes рекомендует: куда пойти 21-27 сентября

Фото: vk.com/cabaret_silver_wedding
Джерело http://forbes.net.ua/ua/lifestyle/1402193-forbes-rekomendue-kudi-piti-21-27-veresnya?utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=forbes-rekomendue-kudi-piti-21-27-veresnya