Киян просять сьогодні не водити дітей до шкіл та садочків

3 Вересня 2015 10:10
wek.com.ua

wek.com.ua

Для тих, у кого немає можливості залишитися вдома, будуть створені чергові групи

У зв’язку із задимленням, яке виникло в результаті пожежі в 30-кілометровій зоні в Київській області, міська влада не рекомендує сьогодні відправляти дітей у дитсадки та школи. Про це заявила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, повідомляє прес-служба КМДА.

“Оскільки існує ризик поширення продуктів горіння пожежі, що виникла в Київській області, на деякі райони Києва, ми не рекомендуємо вести дітей у дитсадки та школи. Тим не менш, у всіх навчальних закладах будуть створені чергові групи для дітей, яких не буде можливості залишити вдома. Вони перебуватимуть у приміщенні і не будуть виходити на вулицю”, – зазначила заступник голови КМДА.

Ганна Старостенко також підкреслює необхідність дотримуватися рекомендацій Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА: зачиняти вікна, здійснювати провітрювання приміщень у вечірній і нічний час, обмежити прогулянки дітей, а в разі необхідності – використовувати вологі пов’язки для захисту органів дихання.

Нагадаємо, Київ заволокло їдким димом. У Білодібровському лісництві (поблизу Деснянського району столиці, в напрямку Броварів) горить 30 га лісу. Крім того, вогонь спалахнув в торфовищах і лісових масивах біля села Зазим’я Київської області. У Бородянському районі між селами Коблиця і Великий Ліс горіла лісова підстилка. До гасіння пожеж підключили авіацію.

Джерело: Сегодня