Мистецький Арсенал презентує ювілейний «ART-KYIV Contemporary»

13 Вересня 2015 09:22
polyartgallery.com

polyartgallery.com

З 22 вересня до 10 жовтня в «Мистецькому Арсеналі» відбудеться  щорічний форум художніх проектів ART-KYIV Contemporary. Десятий рік поспіль ART-KYIV Contemporary демонструє процеси, які відбуваються в сучасному мистецтві в Україні, таким чином, стаючи індикатором домінантних тенденцій і тем.

11987114_967216820012184_4935175338136335341_n

Представляючи щороку симптоматичний зріз творчих пошуків та знахідок ART-KYIV сьогодні – це простір для художньої комунікації, дискусій, досліджень, обміну та навчання. Змінивши декілька років тому свій формат з комерційної виставки на форум проектного висловлювання, ART-KYIV став більш мобільним не лише за рахунок долучення до нього нових учасників, а й завдяки можливості представляти проекти з гострим актуальним компонентом, експериментом та широкими медійними можливостями.

Дискусійна та освітня програми форуму запропонують теми для спілкування не лише для вузької професійної аудиторії. Зустрічі з авторами, творчі майстерні та кураторські екскурсії зможуть залучити усіх небайдужих до візуального мистецтва, до діалогу на теми інновацій та креативності незалежно від віку.

Спецпроект DIALOGIA. Українське мистецтво в часи без назви

З нагоди десятиліття форуму ART KYIV  Contemporary

Кураторська група “Мистецького Арсеналу”: Олександр Соловйов, Аліса Ложкіна, Соломія Савчук, Ілля Заболотний

DIALOGIA представляє актуальний зріз українського мистецтва. Це спроба фіксації змін, що відбулися у вітчизняному суспільстві і мистецтві внаслідок травматичних трансформацій останніх років. Порушився звичний порядок речей, а новий стан суспільства між миром та війною не має остаточного визначення. Ми поки що не наважуємося дати ім’я цим змінам і дозволяємо собі застосувати до нашої епохи звичну для мистецтва дефініцію – “Без назви”.

Більшість робіт буде створено у режимі work in progress спеціально для виставки у Мистецькому Арсеналі. Під масштабний проект буде задіяно незвичну локацію – другий поверх музейно-виставкового центру. Альтернативний експозиційний маршрут розбиває звичне уявлення про топографію Арсеналу і наштовхує на нові форми сприйняття мистецького проекту як тотальної інсталяції, де автономні роботи художників різних поколінь, регіонів, технологічних та видових вподобань формують спільний простір діалогу щодо найактуальніших соціальних і індивідуальних наративів.  Аура майстерні з її інтимністю і водночас, лабораторним духом постійного експерименту стане головним обертоном проекту.

 

Довідкова інформація:

X ART-KYIV Contemporary 2015

Форум сучасного мистецтва

Дати: 22 вересня – 10 жовтня

Місце: НКММК “Мистецький Арсенал”

Організатор: НКММК “Мистецький Арсенал”

ГОДИНИ РОБОТИ:

11:00 – 20:00

МИСТЕЦЬКИЙ АРСЕНАЛ

вул. Лаврська, 12

Тел./факс: +380 44 288 52 25

artarsenal.in.ua

facebook.com/Mystetskyi.Arsenal