Подешевшання автомобілів: прогноз на найближче майбутнє

16 Вересня 2015 14:58
businessua.com

businessua.com

З початком економічної кризи автомобілі стали для українців розкішшю. Чи залишаться вони такими найближчим часом? Існує ряд прогнозованих факторів, що впливають на ціну. Їх вплив обумовлено країною виробника, урядовими рішеннями та іншими факторами.

На ціни можуть вплинути коливання обмінного курсу. І в цьому плані, насамперед, у зв’язку з економічною ситуацією в Україні в довгостроковій перспективі, нерайдужні прогнози. В НБУ попереджали про можливе падіння курсу гривні до 23. Природно, девальвація і спровокує підвищення цін на імпортні автомобілі в межах 7-12%.

У той же час тривале обговорення питання про зменшення податків та скасування мит/спецмит на державному рівні вселяє надію. У разі прийняття позитивного рішення з цих питань ціна знизитися, якщо, звичайно, тут же не компенсується девальвацією.

Вже в кінці серпня ряд дорогих брендів відреагували на витаюче побоювання щодо падіння гривні, підвищивши ціни на 3-5%.

Також на ціновий фактор може вплинути використання нових технологій. Але вони інтегруються в автомобілі середньої цінової категорії і вище, тому не варто турбуватися про підвищення ціни через це на більш бюджетні варіанти.