Репертуар театру «Золоті ворота» на жовтень

16 Вересня 2015 16:26
6ara.com.ua

6ara.com.ua

1 жовтня (четвер), 19.00

«#Мітіне кохання: щоденник»

автор: Іван Бунін

режисер: Влада Бєлозоренко

хореограф: Олександр Маншилін

актори: Віталій Ажнов, Христина Дейлик, Дмитро Олійник, Анастасія Салата

жанр: пластична драма

тривалість: 80 хв.

обмеження по віку: 14+

 

Зворушлива історія першого юнацького кохання. Свої вистраждані почуття до Каті Мітя ретельно занотовує у щоденник. Перший поцілунок, перші ревнощі, перша зрада, зрештою, трагічна сила пристрасті, – передані акторами усієї палітрою засобів виразності, зокрема, вишуканою мовою пластики… «Що це взагалі означає – кохати?»

 

«Вистава обов’язкова для перегляду, особливо, якщо ви думаєте, що театр вам не подобається. Тут немає вишуканих декорацій (фактично вони взагалі відсутні), немає дорогих костюмів (одяг доволі звичаний), немає суперпрофесійних звукових ефектів (більшість звуків відтворюють актори). Усе це провокує вашу уяву активно підключатися до процесу, поєднувати ваші думки із діями акторів» (http://b17.kiev.ua/).

 

6 жовтня (вівторок), 19.00

З репертуару Театру пластичної драми

«Маленькі історії великого міста»

режисер: Володимир Слободенюк

жанр: музично-пластична вистава в картинах

актори: Віталій Ажнов, Альона Ананченко, Анастасія Бабій, Інна Калаба, Оксана Новікова, Марина Пучерова, Володимир Слободенюк

тривалість: 50 хв.

обмеження по віку: 6 +

 

Це вистава-фантазія. Вистава складається з декількох картин, які розповідають про життя нашого улюбленого міста. Ці картини різноманітні: веселі і сумні. Це і спостереження, і враження, це ті почуття, які виникають у людини при відвідуванні чудового, творчого, красивого, доброго міста, від його вулиць, людей, душевної атмосфери. Місто надихає, вражає, радує. Київ, я люблю тебе!

 

«Пластичне рішення режисера-постановника вистави Володимира Слободенюка зацікавлює сплетінням київських ритмів з французькими мотивами (Франція – країна, де зародилася пантоміма), адже театр пластичної драми має доносити думку через кожен жест, вираз обличчя та поштовх тіла» (Вероніка Кисіль, блог «Время антракта»)

 

8 жовтня (четвер), 19.00

Володар театральної премії «Київська Пектораль»

«Потвора»

автор: Маріус фон Маєнбург

переклад: Наталка Сняданко

режисер: Валентина Сотниченко

актори: Віталій Ажнов, Вероніка Літкевич, Владислав Писаренко, Олександр Соколов

жанр: іронічна притча

тривалість: 65 хв.

обмеження по віку: 16+

 

Це в’їдлива притча про про відносність успіху; про те, як тяга до самореклами змушує всіх намагатися виглядати привабливосто і як, в результаті, ми втрачаємо індивідуальність; про культ краси, який все більше і більше доходить до маразму. Що залишається від внутрішніх цінностей, якщо вони не підкріплені відповідною зовнішністю?

 

«Устроив на сцене стремительный, головокружительный карнавал социальных типажей и масок, режиссер с нехарактерной для сегодняшнего театра истовостью восстала против фальши — и в жизни, и в искусстве» (Ирина Чужинова, «Коммерсант-Украина»)

 

9 жовтня (п’ятниця), 19.00

Прем’єра!

«Яма — глибока. Люди — прадавні»

автор: Микола Гумільов

режисери: Олександр Маншилін, Антон Романов

актори: Віталій Ажнов, Анастасія Бабій, Інна Калаба, Світлана Косолапова, Олексій Нагрудний, Оксана Новікова, Дмитро Олійник, Андрій Поліщук, Марина Пучерова, Анастасія Салата, Володимир Слободенюк, Ірина Ткаченко

жанр: пластична драма

тривалість: 50 хв.

обмеження по віку: 14 +

 

Сучасні актори в сучасній Україні удають прадавніх африканців. Африканці танцюють… Поет Гумільов живе в Радянській Росії (що знаходиться у стані громадянської війни) і пише за пропозицією Максима Горького п’єсу про доісторичну Африку. П’єсу не ставлять, ані публікують… Ти, глядачу, приходиш до театру з надією відпочити, але потрапляєш у ту саму ситуацію, до якої останнім часом звик у житті. Ти знову бачиш ілюзію, і знову мусиш, не довіряючи нікому, зрозуміти: хто герой, а хто — політик, хто ворог, а хто — «наш».

 

10 жовтня (субота), 19.00

Прем’єра!

«Королева краси, або Перед смертю не надихаєшся»

автор: Мартін МакДонах

переклад: Олекса Негребецький

режисер: Максим Голенко

актори: Катерина Башкіна-Зленко, Андрій Лелюх, Влад Писаренко, Георгій Поволоцький, Андрій Поліщук, Олександр Ярема (актор Театру юного глядача на Липках)

жанр: чорна комедія

тривалість: 110 хв. (з антрактом)

обмеження по віку: 18 +

 

Це історія про домашню війну, яка точиться між старою матір’ю Мег Фолан і її дочкою – сорокалітньою дівою Морін. Але це ще й історія кохання. У героях Мак-Донаха безліч життєвих сил і пристрастей. А побутовий реалізм – лише видимість, під якою іскриться фантастичний коктейль з сентиментальної мелодрами, гротескової комедії, явного «театру жорстокості» і філософської притчі.

«Я хочу писати п’єси, які б трохи розворушили людей» – ці слова належать ірландцю Мартіну МакДонаху, чия перша п’єса «Королева краси з Лінана» була написана лише за 8 днів і сувора британська п’єса одразу охрестила її «дивом сучасного театру».

 

13 жовтня (вівторок), 19.00

Володар театральної премії «Київська Пектораль»

«Наташина мрія»

автор: Ярослава Пулінович

режисер: Стас Жирков

актори: Ірина Ткаченко, Олена Бушевська (актриса Театру драми і комедії на Лівому березі)

жанр: сповідь двох дівчат

тривалість: 95 хв.

обмеження по віку: 14 +

 

Це проймаюча історія про двох дівчат на ім’я Наташа. Одна з них живе в дитбудинку, інша – в хорошій забезпеченій сім’ї. Вони такі різні, але такі схожі у своїй простій і зрозумілій мрії. Мрії про велике і справжнє кохання. У кожного з нас є мрія і кожен з нас йде до неї різними шляхами. Йде до кінця, до болю в серці, до сміху, що розриває легені, до сліз крізь регіт, до страху в очах.

 

«Достоверно сыграть подростковую трагедию взрослым актерам едва ли под силу, но обеим “Наташам” это чудом удается – с помощью интонации и пластики, в которых скрывается множество режиссерских озарений» (Юлія Бентя, «Коммерсант-Украина»).

 

15 жовтня (четвер), 19.00

Прем’єра!

«Відчуття за стіною»

автор: Анна Яблонська

режисер: Стас Жирков

жанр: статевий період людей середнього віку

тривалість: 70 хв.

обмеження по віку: 16 +

 

Усі ми живемо в одному будинку, одному під’їзді. Іноді здається, що мешкаємо в одній квартирі. Усі стежать один за одним, усі живуть не своїм життям, усі намагаються допомогти, але чи це дійсно допомога? Іра, Коля, Ваня, Сергій, Дід, Семенівна – ось герої цього життя, ті, хто, можливо, зараз спостерігає за вами, але не озирайтеся, не треба їх лякати, адже це дуже цікаво – підглядайте і ви…. А сміятися чи плакати від усього, що відбувається, – вирішувати вам, усе ж не щодня дружина зраджує чоловікові з учителем біології свого сина, а син мовчить і тільки палицею бряжчить.

Це дещо нервова, гостра, але цілком життєва, як на сьогодні, історія про відчуження близьких людей.

 

«Станислав Жирков всю… заунывную семейную бытовуху переводит в формат игрового театра, где уместны и комичные интермедии, и фарсовые гэги, и пронзительные монологи-исповеди героев, врывающиеся в сценическое повествование как важные комментарии» (Ирина Чужинова, “Коммерсант-Украина”).

 

16 жовтня (п’ятниця), 19.00

«Олеся. Забута історія кохання»

автор: Олександр Купрін

режисер: Іван Уривський

актори: Світлана Косолапова, Вероніка Літкевич, Олексій Нагрудний, Дмитро Олійник, Ірина Ткаченко

жанр: містична сага

тривалість: 80 хв.

обмеження по віку: 14+

 

На Поліссі, у глушині нудьгує і нудиться далеко від столиці Іван Тимофійович. Багато таємниць зберігають поліські жителі, і одна з них про вигнанців – стару бабу Мануйлиху та її внучку Олесю, чаклунок, що живуть у лісі серед боліт. Зустріч Івана та Олесі випадкова, як, напевно, випадкові і самі почуття, що виникли між ними…

Це містична історія про те, як людину наздоганяє її минуле.

 

«В спектакле, несомненно, заметны трепетное отношение к взятому материалу, а также любовь к мистике и склонность к романтизации ее создателей… Это легкий, приятный нарратив, подкупающий своим милозвучным языком» (Юлия Бирзул, http://vomne.net/).

 

18 жовтня (неділя), 19.00

«Браковані люди»

автор: Василь Сігарєв

режисер: Стас Жирков

актори: Сергій Коршиков (актор Театру драми і комедії на Лівому березі), Олексій Нагрудний, Ірина Ткаченко

жанр: специфічна комедія

тривалість: 80 хв.

обмеження по віку: 16 +

 

Ось він, зовсім поруч. Той, на якого ти так довго чекала… Той, хто так часто являвся тобі у сні… Ворушить вустами. Певно, щось говорить… Що-що?.. Просить штопор, щоб відкрити вино. Дивно. Невже алкоголік? Та ніби не схожий… Хм. Цікаво. Цікаво, що про це все сказав би Льоня? А Льоня – це чоловік мій. Ось…
«В режиссуре Станислава Жиркова актеры доигрывают недосказанное и карикатуризируют произнесенное, создавая объемное изображение истории про глупую женщину Тамару» (Анастасия Гайшенец, «Коммерсант»)

 

20 жовтня (вівторок), 19.00

«#Мітіне кохання: щоденник»

автор: Іван Бунін

режисер: Влада Бєлозоренко

хореограф: Олександр Маншилін

актори: Віталій Ажнов, Христина Дейлик, Дмитро Олійник, Анастасія Салата

жанр: пластична драма

тривалість: 80 хв.

обмеження по віку: 14+

 

Зворушлива історія першого юнацького кохання. Свої вистраждані почуття до Каті Мітя ретельно занотовує у щоденник. Перший поцілунок, перші ревнощі, перша зрада, зрештою, трагічна сила пристрасті, – передані акторами усієї палітрою засобів виразності, зокрема, вишуканою мовою пластики… «Що це взагалі означає – кохати?»

 

«Вистава обов’язкова для перегляду, особливо, якщо ви думаєте, що театр вам не подобається. Тут немає вишуканих декорацій (фактично вони взагалі відсутні), немає дорогих костюмів (одяг доволі звичаний), немає суперпрофесійних звукових ефектів (більшість звуків відтворюють актори). Усе це провокує вашу уяву активно підключатися до процесу, поєднувати ваші думки із діями акторів» (http://b17.kiev.ua/)

 

20 жовтня (вівторок), 19.00

У приміщенні Київського академічного Молодого театру (вул. Прорізна, 17)

«Сталкери»

автор: Павло Ар’є

режисер: Стас Жирков

актори: Ірма Вітовська (актриса Молодого театру), Віталіна Біблів, Олексій Нагрудний, Владислав Писаренко

жанр: специфічна комедія

тривалість: 135 хв. (з антрактом)

обмеження по віку: 16 +

 

Забуті, нікому непотрібні живуть собі десь у покинутому чорнобильському селі чудернацька баба Пріся, хвороблива мати і придуркуватий син. Був ще тато, але його вже давно немає, одного разу він нишком зібрав найнеобхідніші речі — свої документи і всі гроші —  і зник у невідомому напрямку…

Це специфічна комедія, де міф та реальність мають однакову силу, де радіоктивний гумор межує з правдою нашого життя, де картопля – делікатес, а «згущьонка» – просто фантастика!

«Чому ми живемо в зоні, а інші люди живуть там — «не в зоні»?

 

«У виставі територія «Чорнобильської зони» стає метафорою країни загалом. Ми всі — в «зоні», ми мріємо про ЄС, НАТО та безвізовий режим, як Вовчик про отой «Макдоналдс», але вони лишаються десь там, за обрієм… І «сталкери» — це не безбашенні неформали-мандрівники, що лазять заборонними лісами, а всі ми, котрі з покоління в покоління рухалися замкненим колом, не в змозі його розірвати» (Анна Липківська, «День»)

 

Копродукція Театру «Золоті ворота» та Київського академічного Молодого театру

 

21 жовтня (середа), 19.00

Прем’єра!

«Яма — глибока. Люди — прадавні»

автор: Микола Гумільов

режисери: Олександр Маншилін, Антон Романов

актори: Віталій Ажнов, Анастасія Бабій, Інна Калаба, Світлана Косолапова, Олексій Нагрудний, Оксана Новікова, Дмитро Олійник, Андрій Поліщук, Марина Пучерова, Анастасія Салата, Володимир Слободенюк, Ірина Ткаченко

жанр: пластична драма

тривалість: 50 хв.

обмеження по віку: 14 +

 

Сучасні актори в сучасній Україні удають прадавніх африканців. Африканці танцюють… Поет Гумільов живе в Радянській Росії (що знаходиться у стані громадянської війни) і пише за пропозицією Максима Горького п’єсу про доісторичну Африку. П’єсу не ставлять, ані публікують… Ти, глядачу, приходиш до театру з надією відпочити, але потрапляєш у ту саму ситуацію, до якої останнім часом звик у житті. Ти знову бачиш ілюзію, і знову мусиш, не довіряючи нікому, зрозуміти: хто герой, а хто — політик, хто ворог, а хто — «наш».

 

23 жовтня (п’ятниця), 19.00

Володар театральної премії «Київська Пектораль»

«Наташина мрія»

автор: Ярослава Пулінович

режисер: Стас Жирков

актори: Ірина Ткаченко, Олена Бушевська (актриса Театру драми і комедії на Лівому березі)

жанр: сповідь двох дівчат

тривалість: 95 хв.

обмеження по віку: 14 +

 

Це проймаюча історія про двох дівчат на ім’я Наташа. Одна з них живе в дитбудинку, інша – в хорошій забезпеченій сім’ї. Вони такі різні, але такі схожі у своїй простій і зрозумілій мрії. Мрії про велике і справжнє кохання. У кожного з нас є мрія і кожен з нас йде до неї різними шляхами. Йде до кінця, до болю в серці, до сміху, що розриває легені, до сліз крізь регіт, до страху в очах.

 

«Достоверно сыграть подростковую трагедию взрослым актерам едва ли под силу, но обеим “Наташам” это чудом удается – с помощью интонации и пластики, в которых скрывается множество режиссерских озарений» (Юлія Бентя, «Коммерсант-Украина»).

 

24 жовтня (субота), 19.00

З репертуару Театру пластичної драми

«Маленькі історії великого міста»

режисер: Володимир Слободенюк

актори: Віталій Ажнов, Альона Ананченко, Анастасія Бабій, Інна Калаба, Оксана Новікова, Марина Пучерова, Володимир Слободенюк

жанр: музично-пластична вистава в картинах

тривалість: 50 хв.

обмеження по віку: 6 +

 

Це вистава-фантазія. Вистава складається з декількох картин, які розповідають про життя нашого улюбленого міста. Ці картини різноманітні: веселі і сумні. Це і спостереження, і враження, це ті почуття, які виникають у людини при відвідуванні чудового, творчого, красивого, доброго міста, від його вулиць, людей, душевної атмосфери. Місто надихає, вражає, радує. Київ, я люблю тебе!

 

«Пластичне рішення режисера-постановника вистави Володимира Слободенюка зацікавлює сплетінням київських ритмів з французькими мотивами (Франція – країна, де зародилася пантоміма), адже театр пластичної драми має доносити думку через кожен жест, вираз обличчя та поштовх тіла» (Вероніка Кисіль, блог «Время антракта»)

 

25 жовтня (неділя), 19.00

ПРОЕКТ_OPEN_MIND_СТУДЕНТ

 «Буна»

режисер: Давид Петросян

жанр: сцени із сільського життя

тривалість: 80 хв.

обмеження по віку: 16 +

 

27 жовтня (вівторок), 19.00

У приміщенні Київського академічного Молодого театру (вул. Прорізна, 17)

«Сталкери»

автор: Павло Ар’є

режисер: Стас Жирков

актори: Ірма Вітовська (актриса Молодого театру), Віталіна Біблів, Олексій Нагрудний, Владислав Писаренко

жанр: специфічна комедія

тривалість: 135 хв. (з антрактом)

обмеження по віку: 16 +

 

Забуті, нікому непотрібні живуть собі десь у покинутому чорнобильському селі чудернацька баба Пріся, хвороблива мати і придуркуватий син. Був ще тато, але його вже давно немає, одного разу він нишком зібрав найнеобхідніші речі — свої документи і всі гроші —  і зник у невідомому напрямку…

Це специфічна комедія, де міф та реальність мають однакову силу, де радіоктивний гумор межує з правдою нашого життя, де картопля – делікатес, а «згущьонка» – просто фантастика!

«Чому ми живемо в зоні, а інші люди живуть там — «не в зоні»?

 

«У виставі територія «Чорнобильської зони» стає метафорою країни загалом. Ми всі — в «зоні», ми мріємо про ЄС, НАТО та безвізовий режим, як Вовчик про отой «Макдоналдс», але вони лишаються десь там, за обрієм… І «сталкери» — це не безбашенні неформали-мандрівники, що лазять заборонними лісами, а всі ми, котрі з покоління в покоління рухалися замкненим колом, не в змозі його розірвати» (Анна Липківська, «День»)

 

Копродукція Театру «Золоті ворота» та Київського академічного Молодого театру

 

28 жовтня (середа), 19.00

«Браковані люди»

автор: Василь Сігарєв

режисер: Стас Жирков

актори: Сергій Коршиков (актор Театру драми і комедії на Лівому березі), Олексій Нагрудний, Ірина Ткаченко

тривалість: 80 хв.

обмеження по віку: 16 +

 

Ось він, зовсім поруч. Той, на якого ти так довго чекала… Той, хто так часто являвся тобі у сні… Ворушить вустами. Певно, щось говорить… Що-що?.. Просить штопор, щоб відкрити вино. Дивно. Невже алкоголік? Та ніби не схожий… Хм. Цікаво. Цікаво, що про це все сказав би Льоня? А Льоня – це чоловік мій. Ось…
«В режиссуре Станислава Жиркова актеры доигрывают недосказанное и карикатуризируют произнесенное, создавая объемное изображение истории про глупую женщину Тамару» (Анастасия Гайшенец, «Коммерсант»)

 

29 жовтня (четвер), 19.00

Прем’єра!

«Відчуття за стіною»

автор: Анна Яблонська

режисер: Стас Жирков

актори: Віталій Ажнов, Віталіна Біблів, Сергій Коршиков (актор Театру драми і комедії на Лівому березі), Владислав Писаренко, Андрій Поліщук, Ірина Ткаченко

жанр: статевий період людей середнього віку

тривалість: 70 хв.

обмеження по віку: 16 +

 

Усі ми живемо в одному будинку, одному під’їзді. Іноді здається, що мешкаємо в одній квартирі. Усі стежать один за одним, усі живуть не своїм життям, усі намагаються допомогти, але чи це дійсно допомога? Іра, Коля, Ваня, Сергій, Дід, Семенівна – ось герої цього життя, ті, хто, можливо, зараз спостерігає за вами, але не озирайтеся, не треба їх лякати, адже це дуже цікаво – підглядайте і ви…. А сміятися чи плакати від усього, що відбувається, – вирішувати вам, усе ж не щодня дружина зраджує чоловікові з учителем біології свого сина, а син мовчить і тільки палицею бряжчить.

Це дещо нервова, гостра, але цілком життєва, як на сьогодні, історія про відчуження близьких людей.

 

«Станислав Жирков всю… заунывную семейную бытовуху переводит в формат игрового театра, где уместны и комичные интермедии, и фарсовые гэги, и пронзительные монологи-исповеди героев, врывающиеся в сценическое повествование как важные комментарии» (Ирина Чужинова, “Коммерсант-Украина”).

30 жовтня (п’ятниця), 19.00

«Олеся. Забута історія кохання»

автор: Олександр Купрін

режисер: Іван Уривський

актори: Світлана Косолапова, Вероніка Літкевич, Олексій Нагрудний, Дмитро Олійник, Ірина Ткаченко

жанр: містична сага

тривалість: 80 хв.

обмеження по віку: 14+

 

На Поліссі, у глушині нудьгує і нудиться далеко від столиці Іван Тимофійович. Багато таємниць зберігають поліські жителі, і одна з них про вигнанців – стару бабу Мануйлиху та її внучку Олесю, чаклунок, що живуть у лісі серед боліт. Зустріч Івана та Олесі випадкова, як, напевно, випадкові і самі почуття, що виникли між ними…

Це містична історія про те, як людину наздоганяє її минуле.

 

«В спектакле, несомненно, заметны трепетное отношение к взятому материалу, а также любовь к мистике и склонность к романтизации ее создателей… Это легкий, приятный нарратив, подкупающий своим милозвучным языком» (Юлия Бирзул, http://vomne.net/).

 

31 жовтня (субота), 19.00

Прем’єра!

«Королева краси, або Перед смертю не надихаєшся»

автор: Мартін МакДонах

переклад: Олекса Негребецький

режисер: Максим Голенко

актори: Катерина Башкіна-Зленко, Андрій Лелюх, Влад Писаренко, Георгій Поволоцький, Андрій Поліщук, Олександр Ярема (актор Театру юного глядача на Липках)

жанр: чорна комедія

тривалість: 110 хв. (з антрактом)

обмеження по віку: 18 +

 

Це історія про домашню війну, яка точиться між старою матір’ю Мег Фолан і її дочкою – сорокалітньою дівою Морін. Але це ще й історія кохання. У героях Мак-Донаха безліч життєвих сил і пристрастей. А побутовий реалізм – лише видимість, під якою іскриться фантастичний коктейль з сентиментальної мелодрами, гротескової комедії, явного «театру жорстокості» і філософської притчі.

«Я хочу писати п’єси, які б трохи розворушили людей» – ці слова належать ірландцю Мартіну МакДонаху, чия перша п’єса «Королева краси з Лінана» була написана лише за 8 днів і сувора британська п’єса одразу охрестила її «дивом сучасного театру».

 

Адреса театру:  вул. Шовковична, 7-а,

метро «Хрещатик» (верхній вихід до вул. Інститутської)

(театр знаходиться у підвальному приміщенні у дворі жилого будинку)

 

Довідки:

(067) 463-72-12, (044) 253-92-76

theatre.zv@gmail.com

www.zoloti-vorota.kiev.ua

Квитки – 80, 100 та 150 грн.

Для пільгових категорій населення, зокрема, для власників «Карти киянина», діють спеціальні ціни.