У Києві відновлять древню дзвіницю

7 Вересня 2015 15:36
turystam.in.ua

turystam.in.ua

Роботи проведуть за кошти церкви та меценатів.

Про це повідомив у четвер після церемонії закладення капсули на місці відродження дзвіниці Феодосіївської обителі Предстоятель Української Православної церкви Київського патріархату Святійший Патріарх Філарет.

“Дзвіниця була знищена у минулому столітті у часи державного атеїзму. Маємо відновити пам”ятку за рік за допомогою благодійників та сприяння влади. Але кошти державної влади використовуватися не будуть. Все зроблять благодійники та сам монастир. Ми маємо прекрасних фахівців-будівельників”, – запевнив Патріарх.

Генеральний директор національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Любомир Михайлина підкреслив, що відновлена дзвіниця best online casino виглядатиме так, як на початку ХХ століття.

“Ми повністю готові до роботи з відродження пам”ятки, маємо кошторисні документи. Дзвіниця вглядатиме точно так, як на початку ХХ століття”, – зазначив Михайлина.

Під час сьогоднішніх урочистостей у Свято-Феодосіївському монастирі Святійший Патріарх Філарет також освятив нові дзвони, відслужив  Божественну Літургію з нагоди дня пам”яті Феодосія Печерського, провів урочисту Хресну ходу навколо собору Свято-Феодосіївського монастиря.

Свято-Феодосіївський монастир — діючий чоловічий монастир Києва Української православної церкви Київського патріархату, знаходиться на Печерську біля Києво-Печерської лаври.

Історія Свято-Феодосіївського ставропігійного чоловічого монастиря, бере свій початок з кінця XI століття. Перші прямі згадки про храм Феодосіївського монастиря датуються 1630-ми роками, коли храм був дерев’яним і стояв на ринковій площі Печерського містечка. З 1930-х років використовувався як архівне приміщення. Церква пошкоджена пожежею під час нацистської окупації. Пам’ятку відреставровано у 1958—60 рр. архітектором Валентиною Корнєєвою. Під час реставрації було розібрано дзвіницю. 1992 р. храм передано Українській Православній Церкві Київського патріархату, при ньому засновано монастир, який підпорядкований безпосередньо патріарху Київському і всієї Руси-України Філарету.

Джерело: Україна туристична