У Києві вперше відбудеться “Чемпіонат спецій”

27 Вересня 2015 09:00
uamodna.com

uamodna.com

26-27 вересня Національний ботанічний сад сповниться ароматами прянощів. У рамках “Великого грузинського застілля“, приуроченого до 125-річчя легендарної грузинської води “Боржомі”, пройде справжній “Чемпіонат спецій”. Учасники будуть відгадувати приправи і спеції, традиційні для грузинської кухні, використовуючи лише свій нюх. Кожен охочий зможе випробувати свої сили або просто скуштувати  справжній хмелі-сунелі, сванську сіль, імеретинський шафран, а також знайомі нам спеції у незвичних поєднаннях, характерних для кухні Грузії.

Письменник Чабуа Аміреджибі колись писав, що грузинський стіл подібний до грузинської пісні ― ми всі співаємо різними голосами, але єднаємося в хорі, ― говорить суддя конкурсу, шеф-кухар ресторану “Казбек” Димитрій Болквадзе. ― Спеції ― лейтмотив, яким пронизана кожна страва, чи то чахохбілі, чи то хачапурі або сациві. Щоб насолоджуватися спеціями, треба мати особливе чуття, так само як необхідно мати слух, щоб відчувати мелодію”.

“Чемпіонат спецій” ― лише одна з частин “Великого грузинського застілля”. Крім того, на святі можна буде скуштувати грузинські страви від 20 ресторанів на будь-який смак і гаманець, продегустувати 15 сортів грузинського вина, відвідати кулінарні і танцювальні майстер-класи, послухати народну і сучасну грузинську музику, побачити виступи танцювальних колективів і подивитися улюблені грузинські фільми на кінопоказах.

Спеції є без перебільшення невід’ємним атрибутом приготування грузинських страв, адже грузинська кухня ― одна з найколоритніших, гострих і насичених“, ― говорить Оксана Панкіна, представник ТМ “Боржомі”.

Чекаємо вас на “Великому грузинському застіллі” 26 і 27 вересня в гірській частині Національного ботанічного саду ім. Гришка за адресою вул. Тимірязєвська, 1. Детальну інформацію можна подивитися на сторінці події www.facebook.com/events/440455816162837