У київській галереї можна побачити унікальну приватну колекцію робіт Івана Марчука

13 Вересня 2015 10:07
polyartgallery.com

polyartgallery.com

Перша приватна галерея в Україні «Triptych: Global Arts Workshop» («Триптих: глобальна мистецька майстерня») представляє серію експозицій унікальних робіт Івана Марчука. Всі полотна знаходяться у приватній колекції і раніше не демонструвалися широкому загалу. Тож поціновувачі творчості геніального митця матимуть змогу вперше насолодитися переглядом прекрасних робіт.

Галерея "ТРИПТИХ". Фото: Юрій Ферендович

Виставка має назву «Абстрактні Композиції», її мета — розкрити мало досліджений аспект видатного митця, його нефігуративний живопис. Барвисті та динамічні нариси з метафізики висвітлюють десятиліття з творчості всесвітньо відомого художника.

Куратором даної виставки виступила власниця галереї «Triptych: Global Arts Workshop»(«Триптих: глобальна мистецька майстерня») британка українського походження Мирослава Хартмонд (Галушка).

Фото: Юрій Ферендович

«Перша приватна експозиція робіт цього стилю триватиме до 7 жовтня поточного року. Далі ми будемо змінювати більшу частину експозиції, оскільки, сам виставковий простір невеликий і розмістити всю приватну збірку робіт Івана Марчука неможливо. Таким чином, періодично одні роботи будуть змінюватися на інші», — розповіла PolyArtGallery Мирослава Хартмонд.

«Виставку своїх робіт уже відвідав і сам Марчук. Він був приємно вражений цією експозицією, дивлячись на полотна згадував приємні моменти їх створення та був радий, що деякі роботи, які протягом років спливали в його пам’яті знаходяться в хороших руках. Адже він навіть гадки не мав, що вони знаходяться в Україні», — додала пані Хартмонд.

Фото: Юрій Ферендович

Іван Степанович Марчук народився в 1936 році в с. Москалівка Тернопільської області. В радянські часи жорстоко переслідувався владою і мусив ділити гірку долю неофіційних художників в авторитарному суспільстві. Лише в роки незалежності  Марчук отримав належне визнання серед українського естеблішменту, йому було вручено низку престижних вітчизняних нагород. Жив в Австралії, Канаді та США, зараз же мешкає і працює в Києві.

У жовтні 2007 був включений до британського рейтингу «Сто геніїв сучасності» (72-е місце), поряд із Джорджом Соросом, Дейміеном Хьорстом, Далай-ламою та ін.. На формування рейтингу впливали: роль в зміні системи поглядів, суспільне визнання, сила інтелекту, досягнення та культурна значимість кожного з кандидатів. (Читати детальніше)

Вхід на виставку вільний

м. Київ, Андріївський узвіз, 34

Час роботи галереї: щодня

з 11:00 до 20:00

facebook.com/TriptychGlobalArtsWorkshop