У киянки запідозрили лихоманку Денге

26 Вересня 2015 10:05
perspektyvy.kiev.ua

perspektyvy.kiev.ua

у мешканки Дарницького району столиці 23 вересня зареєстровано випадок підозри захворювання на лихоманку Денге. Хвору госпіталізовано до інфекційного відділення № 2 Олександрівської клінічної лікарні м. Києва.

З епіданамнезу з’ясовано, що у вересні хвора разом із сім’єю протягом двох тижнів відпочивала на Шрі-Ланці. Під час мандрівки відпочивальників кусали комарі. Інші члени родини (чоловік – 38 років, діти – 18 та 11 років) не скаржаться на погіршення стану здоров’я.

Для індикації збудника лихоманки Денге від хворої відібрано біологічний матеріал (кров), який відправлено до ДУ «Український науково-дослідний протичумний інститут ім. І.І. Мечнікова МОЗ України» для проведення відповідних досліджень. Епідеміологічне розслідування випадку підозри захворювання на гарячку Денге триває.

Нагадаємо, що комар Aedes aegypti, який переносить збудник захворювання на території України відсутній. Специфічних заходів профілактики даного захворювання не існує. Щоб запобігти укусам комарів варто застосовувати репеленти та засоби механічного захисту – сітки на вікнах, одяг, який повністю закриває тіло.

Держсанепідслужба радить уважно ставитися до свого здоров’я. При виникненні будь-яких симптомів інфекційних захворювань, особливо після відвідування екзотичних країн, необхідно негайно звертатись за медичною допомогою.