Як підготувати свій організм до осені

6 Вересня 2015 11:26
fitness-pulse.by

fitness-pulse.by

Восени необхідно з особливою увагою ставитися до свого здоров’я. Адже бути здоровим значно краще, ніж захворіти, а потім лікуватися. Якщо ви хочете залишатися здоровим, то наведемо вам декілька корисних порад.

У людини від природи є потужний захист — імунітет. Завдяки імунітету людина може залишатися здоровою. У більшості випадків людина згадує про імунітет лише тоді, коли очевидні перші ознаки захворювання. Ось тоді ми біжимо в аптеку і купуємо всілякі препарати від застуди.

Природно, що від цього імунітет не міцніє. І для того, щоб не хворіти, необхідно підтримувати свій імунітет кожного дня.

Як зміцнити організм

У більшості випадків люди міркують так: бігати перед роботою ніколи, а пити вітаміни, що продаються в аптеці, не всі бажають. Їсти щодня часник і цибулю теж. І таких відмовок можна знайти велику кількість.

А якщо трохи змінити свої погляди і побороти лінь? Кожна людина, прокидаючись вранці, виконує певні речі: умивається, їсть і п’є. А якщо всі вище перераховані процеси робити не на автоматі, як завжди, а трохи урізноманітнити, то можна принести велику користь своєму здоров’ю.

1. Прокидаємося. Встаньте на 15 хвилин раніше, ніж зазвичай. Цей час можна витратити на те, щоб трохи повалятися в теплому ліжечку. Не варто різко схоплюватися з ліжка. Спочатку сядьте і потягніть руки вгору. Коли встаньте, спробуйте нахилитися, злегка, щоб не було ніяких неприємних відчуттів, і випрямтеся.

2. Вмиваємося. Після того, як ви остаточно прокинулися, йдемо в душ. Перед тим, як стати в душі під теплу воду, необхідно набрати в тазик холодної води.

Коли постоїте під теплим душем і закінчите всі свої процедури, вилийте на себе тазик холодної води. Лити холодну воду необхідно прямо на голову. Після такої процедури ви відчуєте прилив сил і бадьорості. А крім цього підніметься настрій і зміцніє імунітет. Обливання холодною водою необхідно здійснювати, починаючи з комфортних температур, поступово знижуючи температуру води на 1 градус.

3. П’ємо і їмо. Після прийняття душу потрібно поїсти. Їжте все, що хочете, але хоч іноді замість бутербродів з’їдайте свіжу вівсяну кашу. Але не варто забувати, що натщесерце ви повинні випити півсклянки води з розчиненою у ній чайною ложкою меду. Мед сміливо можна вживати замість полівітамінів, які продаються в аптеці. Ця процедура повинна стати звичкою.

Що робити, якщо ви захворіли

Для початку потрібно лягти в ліжко. Не варто ходити на роботу в такому стані. Купуючи лікарські препарати в аптеці, потрібно зауважити, що вони не лікують, а лише знімають симптоми захворювання. При цьому хвороба залишається глибоко всередині організму. Через це можуть виникнути серйозні ускладнення.

Випиваючи кухоль порошку зі смаком чорної смородини або лимона, через деякий час ви відчуваєте себе здоровим. Але це далеко не так. Вас просто не турбує температура. Варто також знати, що температуру до 38 градусів збивати не можна. Таким чином, ваш організм бореться з інфекцією, а заважати йому не рекомендується.

Організм під час хвороби потрібно підтримувати. Необхідно багато пити. Особливо корисні чай з медом і малиною, їжте цибулю і часник. Цибуля і часник — найпотужніші природні противірусні засоби. У кімнаті, де знаходиться хворий, можна покласти розрізану на чотири частини свіжу цибулину і кілька зубчиків часнику.

У аптеці ви можете придбати засоби для підвищення імунітету. Але крім них можна користуватися народними смачними рецептами для зміцнення імунітету.

Як зміцнити імунітет

1. Для приготування вам знадобиться склянка кураги, волоських горіхів, чорносливу, родзинок, два лимони, а також склянка меду. Усі інгредієнти пропускаються через м’ясорубку. Після цього все ретельно перемішати і додати мед. Приймати отриману суміш потрібно по одній столовій ложці вранці і ввечері перед їжею.

2. Апельсиновий чай готується наступним чином: чорний чай змішати з апельсиновими кірками. На 60 грам суміші необхідно 1 літр окропу. Настоювати чай необхідно протягом 5 хвилин.

3. 2 штуки ківі, 1 яблуко, 1 банан, 1 апельсин, 2 столові ложки волоських горіхів і 2 мандарини. Усе це необхідно подрібнити, полити сметаною і їсти.

4. 3 яблука ріжуться частинками, заливаються літром окропу і варяться протягом 10 хвилин на слабкому вогні. Після цього відвар настоюють протягом 30 хвилин. Мед додається за смаком. Пити необхідно замість чаю.

5. 1 столова ложка меду, 200 грамів води, 1 столова ложка лимонного соку, 0,5 чайної ложки імбиру, натертого на тертці, невелика кількість кориці (на кінчику ножа). Усе необхідно змішати і можна пити. Такий напій корисний не тільки як засіб, що підвищує імунітет. Напій корисний для поліпшення пам’яті і для людей, які багато часу проводять за комп’ютером.

Будьте здорові!

Джерело: firtka.if.ua