Як заохотити дитину до навчання? 8 порад

15 Вересня 2015 16:56
tvoemisto.tv

tvoemisto.tv

Настав час, коли маленьких школяриків треба мотивувати до навчання. Хочете заохотити дитину навчатися в цікавий спосіб? Не знаєте, що таке вигадати, коли на прохання: «Давай ще почитаємо!», у відповідь чути: «Я так втомився… Мені щось так не хочеться»… Пропонуємо 10 мотиваційних порад для натхнення.

1. Запитайте у дитини, що їй подобається та цікавить, і що стоїть на заваді зробити те чи інше заняття. Будьте готові приділити достатньо часу, щоб вислухати її до кінця. Нехай дитина розповість, що в школі найцікавіше. Зверніть на це увагу.

2. Проведіть так званий аукціон. Придбайте із шкільного приладдя: ручки, олівці, листівки, наклейки чи зошити з малюнками відомих і популярних серед дітей мультфільмів. Запросіть однокласників вашої дитини на ігровий «аукціон», на якому діти, використовуючи іграшкові гроші, зможуть брати участь в торгах і купувати ті речі, які найбільше сподобалися, щоб потім наповнити ними свій шкільний рюкзак.
3. Ознайомтеся з навчальною програмою вашої дитини, рекомендованим списком літератури, який потрібно прочитати, цікавими темами, що будуть вивчати на уроках. Дізнайтеся: можливо, деякі художні твори було адаптовано кінематографами або шкільні предмети представлені в програмах на телебаченні чи в інтернеті. Придумайте розваги, як доповнення, до основного навчання дитини.
4. Використовуйте спеціальну дошку або двері холодильника, щоби поставити дитині запитання чи записати щось підбадьорливе і надихаюче про навчання, подію у школі. У будь-який час ваша дитина може написати відповідь, висловивши свої почуття, побоювання та хвилювання.
5. Подбайте про інтер’єр дитячої кімнати. Нові образи стимулюють дітей, чому б вам не оновити оформлення кімнати вашого учня? Змініть дизайн кімнати, прикрасьте робоче місце пізнавальними наклейками на стіні, новим календарем або журнальним плакатом з улюбленими музикантами.
6. Сприяйте позитивному настрою. Згадайте про шкільні досягнення дитини в минулому навчальному році: високі оцінки, перемоги на конкурсах, олімпіадах або медалі за перемогу на спортивних змаганнях. Сконцентруйте свою увагу на попередніх досягненнях, щоб пробудити бажання досягти успіху в цьому навчальному році.
7. Створіть «дерево досягнень». Намалюйте на аркуші ватману дерево з численними коричневими гілками і виріжте жменьку «листя» з кольорового паперу. Щоразу, коли дитина буде відчувати, що в процесі навчання вона чогось досягла, наприклад, успішно виступила на репетиції чи змогла вирішити складну геометричну задачу, отримала добру оцінку, вона може записати це на листочок і прикріпити на дерево. Згодом дерево буде схоже на вражаючу густу, пишну крону!
8. Не втомлюйтеся повторювати: «Намагайся щодня дізнаватися щось нове! І пам’ятай: кожен твій день неповторний!»

– See more at: http://tvoemisto.tv/news/yak_zaohotyty_dytynu_do_navchannya_8_porad_72853.html#sthash.GKtnvcOr.dpuf