Аншлаг в Національній опереті: 81-й театральний сезон відкрито від вигуки «Браво!»

2 Жовтня 2015 14:31

FAM_8549

Новий театральний сезон у Національній опереті розпочався яскравим гала-концертом при переповненому залі, адже театр щоразу дивує цікавою програмою.

Дійство розпочалося ще в оновленому фойє, по якому «прогулювалися»  артисти театру у розкішних костюмах, фотографувалися з гостями та створювали атмосфера королівського балу.

Перед початком святкової програми художній керівник театру, народний артист України Богдан Струтинський розповів, що артисти театру ще до початку сезону зіграли чимало концертів на підтримку військовослужбовців, які захищають Україну на сході,  зокрема, для бійців Нацгвардії, прикордонників-зв’язківців, для пацієнтів головного військового госпіталю. Крім вони встигли вже привітати вчителів з професійним святом. Разом з тим, режисер–постановник привідкрив завісу щодо нового сезону, зазначивши що зараз Національна оперета готується до нової програми гастролей у Польщі. І як же без прем’єр?!

«Надзвичайна прем’єра – це «Звуки музики» Роджерса. Цей відомий мюзикл вперше звучатиме в Україні, він дуже популярний у світі. Ми вибрали для себе шлях представляти в Україні ту нову музику, яка тут ніколи не гралася, і ті популярні світові мюзикли, які є в Європі», – ділиться режисер-постановник.

Звісно ж Національна оперета не залишить глядачів без вже традиційних «Вечора мюзиклу», величного симфонічного концерту, новорічного «Штраус в опереті». Театр і далі дивуватиме поєднанням стилів, напрямків і жанрів, і гала-концерт – тому підтвердження.

«Сьогоднішній вечір – це і класичний напрямок, такий як симфонічна музика, опера, оперета, і сучасний. Ви побачите класний мюзикл, представлений сьогодні у Європі. Ми не могли пройти повз такі номери, адже Україна – це Європа. Такий музичний шлях інтеграції України є для нас важливим. Ви також побачите сучасну європейську естраду», – поділився Богдан Струтинський.

Гала-концерт розпочався прем’єрним «Персидським маршем» Й.Штрауса у виконанні оркестру театру, артистів балету та артистів-вокалістів, які вражали не співом, а танцем. І все наповнилося енергетикою величі та гармонії! І зал завмер…

А далі глядачі поринули у казки віденського лісу, зустрілися із звабливим Доном Жуаном, відчули на собі чари спокусливої Маріци, побачили справжній французький кан-кан і запальний танець сінг-сінг. І все це під музику неперевершених Й.Штрауса, В.-А. Моцарта, Ф. Легара, Й.Брамса, і звісно – найкращі номери з мюзиклів та цікаві прем’єри сучасних хітів! І все це на фоні нових декорацій, збудованих спеціально для відкриття. Гра акторів підсилювалася грою світла, а також відеоефектами, які демонструвалися на екранах по бокам сцени.

Як зазначив балетмейстер-постановник Вадим Прокопенко відкриття прикрашене багатьма прем’єрами: і вокальними, і балетними. Так, постановка на третю частину «Симфонії №3» Й. Брамса у виконанні балету зірвала шквал аплодисментів.

«Ми різножанровий театр: у нас і оперета, і мюзикл. І балет в цьому театрі дуже різноплановий. Сьогодні вони можуть вийти на класику в пуантах, а завтра взути степове взуття, а потім буде джаз, модерн», – розповідає про своїх підопічних Вадим Прокопенко.

Диригент-постановник Ігор Ярошенко також відзначив, що експерименти у театрі тривають, і пошуки нових цікавих рішень у постановках не припиняються.

«Театр перетворюється на потужну і цікаву творчу лабораторію. Хочу зазначити, що тут можуть показати свій талант усі актори без виключення. Наприклад, у артистів хору будуть сольні номери. А бенд, який гратиме «Bensonhurst Blues» складається наполовину з артистів хору. Це говорить про те, що у нашому театрі надзвичайно потужний творчий напрямок і запал», – розповів головний хормейстер.

Під час першої частини глядачі заворожено милувалися класичним мистецтвом – номерами з опер, оперет, фарандолою та кан-каном. А друге відділення вже показало всю красу сучасної музики та танцю! Публіка з оваціями зустріла «Le Temps des Cathеdrales» (з мюзиклу Р. Коччанте «Нотр-Дам де Парі»),  «Che, Tango, Che» (музика та вірші А. П’яццоли), «Пам’ яті Карузо» (музика та вірші Л. Далла), «Milord» (музика М. Монно, вірші Ж. Мустакі). А вже зазначений «Bensonhurst Blues» на музику А. Каплана та слова А. Корнфілда отримав чи не найбільше схвальних відгуків. Він став родзинокю програми! Постановники знайшли цікаві рішення і створили неймовірний по енергетиці номер: музика у виконанні рояля, ударних, басу і домри, сильний вокал і модерний танець у виконанні солістів балету.

По закінченню концерту глядачі ще довго не відпускали артистів, аплодуючи їм стоячи і вигукуючи «Браво!» та «Дякуємо!». За традицією художній керівник Національної оперети Богдан Струтинський зі сцени привітав і глядачів, і артистів з початком нового сезону: «У Національній опереті України відкрито 81-й театральний сезон! З любов’ю до вас, глядачі!»

Новий сезон у Національній опереті обов’язково буде надзвичайним: із цікавими прем’єрами, яскравими концертами, вже улюбленими фестивалями та приємними сюрпризами!