Інвесторів пропонують звільнити від податків

2 Жовтня 2015 13:49
vkurse.ua

vkurse.ua

Розвивати Київ повинні інвестори, натомість бюджетні гроші потрібно спрямувати на соціальні програми. Так вважає один з кандидатів на посаду міського голови, лідер партії «Рух за реформи » Сергій Думчев.

За його словами, місто не повинно витрачати зароблені гроші на реалізацію таких великих інфраструктурних об’єктів, як будівництво метро, доріг і розв’язок.

«Будівництво розв’язок, приватних дитячих садів, парків розваг має відбуватися не за рахунок міського бюджету, а за гроші інвесторів, – говорить Сергій Думчев. – Для цього повинні бути створені привабливі та прозорі умови для їх роботи».

На переконання Думчева, необхідно змінити підхід до залучення та умов діяльності інвесторів в Києві. Думчев пропонує запровадити певні пільгові умови: звільнити інвестора на перші п’ять років від сплати податків (за цей час весь прибуток інвестор має право залишати собі), зобов’язати на шостий рік віддати місту 30% прибутку, на сьомий – 40%, з восьмого року і далі – 50% прибутку.

«Ніяких перевірок перші три роки роботи. Саме таким чином метро в Києві з’явиться в районах, де його досі немає » – вважає Сергій Думчев.