Кому належить Оболонська набережна

15 Жовтня 2015 14:15
theinsider.ua

theinsider.ua

З6 жовтня в українців з’явилася можливість дізнатися власників будь-якої земельної ділянки по всій країні. Для цього необхідно зайти на сайт Публічної кадастрової карти України, обрати конкретну ділянку, аутентифікуватися через систему інтернет-банкінгу одного із запропонованих банків, або за допомогою електронного цифрового підпису.

INSIDER за допомогою публічного доступу до Кадастру проаналізував, кому належать земельні ділянки в одному з найпрестижніших районів Києва.

Загалом на Оболонській набережні розміщено близько тридцяти будинків на приватних земельних ділянках. Десять із них узагалі не мають кадастрових номерів, але там збудовані елітні котеджі. Ще у трьох ділянок, які мають кадастрові номери, та на яких розташовані котеджі, немає власників, згідно з Кадастровим реєстром.

Деякі будинки нещодавно було виставлено на продаж. Їх вартість – 57-69 млн грн.

Адреса: Оболонська набережна, 73

Власник – Марія Мошенська

Це найбільший будинок на Оболонській набреженій, який, до того ж, не має кадастрового номеру.

Його власником є Марія Мошенська – дружина політика та бізнесмена Валерія Мошенського.

У 2008-2012 роках він був депутатом Київської міської ради. В 2011 році його дружина отримала в дарунок розкішний будинок на набережній Оболоні.

Мошенський був нардепом-самовисуванцем у попередньому складі Верховної Ради. В лютому 2014-го увійшов до складу групи “Суверенна європейська Україна”, яку очолював Ігор Єремеєв.

За даними “Наших грошей”, Валерій Мошенський є засновником і власником великого столичного будівельного холдингу “Група компаній “Планета”. Компанії, пов’язані з Мошенським, зокрема, отримали підряди на будівництво нових мостів через Дніпро.

Адреса: Оболонська набережна, 71

Площа – 500 кв. м

Власник землі – комунальна власність

Земельна ділянка під будинком перебуває в комунальній власності. В самому будинку давно ніхто не живе.

Адреса: Оболонська набережна, 67

Площа – 391,4 кв. м

Власник – Костянтин Яловий

Будинок належить Костянтину Яловому – сину колишнього секретаря Київради, який до того ж є зятєм Віктора Пилипишина, екс-голови Шевченківського району.

У часи Януковича Володимир Яловий був заступником керівника апарату Верховної Ради. Був причетний до земельних оборудок у передмісті Києва.

Сам Костянтин Яловий у червні 2014 року став депутатом Київради. До цього працював керівником апарату в Оболонській райдержадміністрації.

Адреса: Оболонська набережна, 65

Площа – 411 кв. м

Власник – Тетяна Толчеєва

Достовірної інформації стосовно Тетяни Толчеєвої знайти не вдалося.

Адреса: Оболонська набережна, 61

Площа – 520 кв. м

Власник – Павло Іванюта

Павло Іванюта в минулому був депутатом Київської обласної ради від Партії регіонів. Сьогодні він – директор комунального підприємства “Київполіграфтехніка”. Право на власність будинку на Оболонській набережній Іванюта зареєстрував у червні 2015 року.

Адреса: Оболонська набережна, 57

Площа – 775 кв. м

Власник – Віктор Медведчук

Офіційно цей будинок належить ТОВ “Інвестиційна компанія “Спорт-Тур”, яка належить ТОВ “Терра-Інвест”. Кінцевим власником є Віктор Медведчук – кум президента Росії Володимира Путіна. Право власності на будинок Медведчук зареєстрував у липні 2013 року.

Компанії “Спорт-Тур” Медведчука також належить база відпочинку “Ведмежа діброва”, яка розташована на Закарпатті та будинок у Криму, де відбулася славнозвісна зустріч Медведчука та Путіна в 2012 році.

На початку 2000-х років “Терра-Інвест” брала участь у відчуженні 9 га землі на березі Дніпра. В 2012 році ця ділянка перейшла під контроль фірми Сергія Курченка і братів Клименків. Сьогодні територію бази відпочинку продовжують контролювати люди Олександра Клименка.

Адреса: Оболонська набережна, 49

Площа – 608 кв. м

Власник – Сергій Карасик

Власником цих елітних 608 кв. м землі на Оболонській набережній є аграрний бізнесмен Сергій Карасик. Це син Юрія Карасика, який двічі був міністром АПК України – в 1992–1995 та в 1997–1998 роках. Юрій Карасик також був позаштатним радником президента Віктора Ющенка. В 2006 році Юрій Карасик разом із сином заснували ТОВ “Агро-Холдинг МС”, яке займається вирощуванням зернових у Київській області.

Сергію Карасику також належить частка в ТОВ “Регіон-Агро”, яке займається переробкою молока. Його партнером є Сергій Костенко – директор агрохолдингу “Українські аграрні інвестиції”.

Адреса: Оболонська набережна, 45, 47

Площа – 800 кв. м

Власник – Олена Ісак

Ісак зареєструвала право власності на земельну ділянку в вересні 2015 року.

Будинки належать Олені Ісак – дружині бізнесмена Валентина Ісака, який у 1990-х займався проектуванням приватних будинків. Серед його клієнтів були Суркіс, Губський, Бакай.

У 2000-х він об’єднав компанії “Київміськбуд-1” та “Трест “Київміськбуд-1” в корпорацію “Столиця”, яка стала забудовником елітного району на Оболонській набережній.

Пізніше “Трест “Київміськбуд-1” збудувала для бізнесменів Гаріка Корогодського та Олександра Меламуда ТРЦ “Дрім Таун”, який також розміщений на Оболоні. Згодом останні звинуватили Ісака в спробі заволодіти частиною ТРЦ. У 2011 році Ісак покинув Україну, його було оголошено в міжнародний розшук. Усе майно бізнесмена було арештовано. В 2014 році він повернувся в Україну і почав боротьбу за своє арештоване майно.

Адреса: Оболонська набережна, 39-37  

Площа обох ділянок – 1200 кв. м

Форма власності – не вказана

У виписці з кадастру сказано, що ці дві ділянки – охоронні зони навколо інженерних комунікацій. Дата державної реєстрації обмеження – 6 жовтня 2015 року. Як видно з цієї фотографії та наступної, на ділянках розташовані будинки, які мають власників.

Будинок за адресою Оболонська набережна, 37 нещодавно виставлено на продаж. Його ціна (600 кв. м та 9 “соток” землі) становить 57 млн грн. Нормативна оцінка нерухомості становить 8 млн грн. Належить будинок Вірі Фірманюк.

Будинок за адресою Оболонська набережна, 39 належить Володимиру Мовчану.

Адреса: Оболонська набережна, 35

Площа – 787 кв. м

Власник – Ірина Букур

Власникові косметики під брендом Irene Bukur належить земельна ділянка на 787 кв. м і будинок на Оболонській набережній. Паркан будинку Букур вирізняється серед інших скляними панелями.

Окрім ТОВ “Лабораторія Ірен Букур”, власниці елітної нерухомості також належить ТОВ “Джус експорт” та ТОВ “ТВО “Імідж”, які займаються оптовою торгівлею косметики.

Адреса: Оболонська набережна, 33

Площа – 1000 кв. м

Власник землі – КМДА (будинок Януковича)

У народі цей котедж називають “будинком Януковича”. Орендатором земельної ділянки під ним є ТОВ “Київбуджитло”. Її кінцевим власником є ТОВ “Дім Лісника”, яке пов’язане з президентом-утікачем Віктором Януковичем. На “Дім Лісника” була також оформлена земля в мисливському угідді “Сухолуччя”, яку держава нещодавно собі повернула. Також ТОВ займалося постачанням коштовних матеріалів під час будівництва Межигір’я.

На початку року “Наші гроші” повідомили, що будинок переоформлено на Артура Ростом’яна. У червні стало відомо, що будинок продається за 30 млн грн.

Адреса: Оболонська набережна, 29 та 29-а

Загальна площа – 2000 кв. м

Власники – родина Піскунів

Колишньому генеральному прокурору часів Ющенка та Януковича належить 1000 кв. м землі та розкішний будинок на Оболонській набережній. Його дружині Світлані належить сусідня ділянка на 965 кв. м. Територія огороджена високим парканом.

Тричі екс-генпрокурор Піскун не займався бізнесом і все життя працював на державній службі.

Водночас його дружині належить декілька часток у різних компаніях. Одна з них ТОВ “Обрій Інтер” – займається орендою та продажем нерухомості в Ірпені. Також їй належить ТОВ “Дім Бріоні”. Десять років тому ЗМІ повідомляли, що ця фірма займалася продажем фірмового одягу. Чи здійснює вона сьогодні діяльність – невідомо. Світлана Піскун має частку в компанії, яка торгує пальним – ТОВ “Укрєврогаз Трейдинг”.

Адреса: Оболонська набережна, 27

Площа – 774 кв. м

Власник – Павло Коломієць

Достовірну інформацію про Павла Коломійця знайти не вдалося.

Адреса: Оболонська набережна, 25

Площа – 400 кв. м

Власник – Володимир Марківський

Цей будинок належить бізнесмену Володимирові Марківському. Він, зокрема, є співзасновником агрофірми “Сімекс-Агро”, яка вирощує зернові та олійні культури у Вінницькій області.

Право власності на ділянку Марківський зареєстрував у 2014 році.

Адреса: Оболонська набережна, 21 та 21-а

Площа – 1420 кв. м

Власники – Наталія Ківалова

Дружині народного депутата Сергія Ківалова належить 1300 кв. м. Будинок Ківалових розташований на трьох ділянках у кінці набережної, навпроти гольф-клубу.

В Одесі президентові національного університету “Одеська юридична академія” Ківалову належить також елітна будівля на березі моря, яку в народі називають: “будинком Гаррі Потера”. Нещодавно до цього будинку навідались активісти “Автомайдану” та “Правого сектору”. Згодом організаторів прогулянки до будинку Ківалова було заарештовано.

Гольф-клуб

Площа – 11 155 кв. м

Гольф-клуб розташований в урочищі Наталка в Оболонському районі Києва. Земля під ним належить Київській міській державній адміністрації, а орендує її – ТОВ “КСГ”, яке належить Сергію Кіроянцу, колишньому депутатові Ради від Соціалістичної партії.

Джерело http://www.theinsider.ua/business/komu-nalezhit-obolonska-naberezhna/