Розроблена нова МАПА по розділенню небезпечних відходів

2 Жовтня 2015 08:33
perspektyvy.kiev.ua

perspektyvy.kiev.ua

розроблено інтерактивну мапу «Куди в Києві здати відходи».

Макулатура, пластик, ганчір’я, склобій, шини, пляшки, склотара і батарейки — на мапі повно точок по всьому місту, куди можна принести такі типи відходів і таким чином уберегти довкілля від забруднення.

На мапі нанесено кілька «шарів». Увімкнути й вимкнути той чи інший шар можна, знявши або поставивши відповідну галочку в лівій частині мапи.

Зокрема, шар «будиночки» оранжевого кольору — це пункти компанії «Київміськвторесурси». Всі вони в основному приймають такі види відходів, як макулатура, пластик, ганчір’я, склобій, шини та пляшки. Натиснувши на конкретний будиночок на мапі, ви побачите точну інформацію щодо цього пункту та номер телефону компанії.

Також на мапі багато пунктів, куди можна здати батарейки. Зокрема, додано три шари — пункти компаній МТС, Watsons та КЛО. Всі компанії підтвердили розміщення пунктів приймання батарейок в місцях, позначених на мапі. Єдине, в МТС надали адреси своїх магазинів у Києві, де приймають батарейки, за 2013 рік, але пообіцяли найближчим часом оновити інформацію.

«Крапельки» — це інші пункти приймання батарейок.

З часом буде додано і місця, куди можна здати ртутні енергозберігальні лампи та інші види відходів.

Варто пам’ятати, що одна викинута у смітник батарейка стане отрутою для 20 метрів площі землі або 400 літрів води. Не меншої шкоди завдає природі викинутий пластик