Скільки коштує найдорожче житло в центрі Києва: будинок за $25 млн і квартира за $9,9 млн

31 Жовтня 2015 14:16
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Експерти запевняють, що нерухомість за скажені гроші зараз ніхто не купує

Незважаючи на погіршене економічне становище українців, в Києві на продаж виставлено особняки і квартири вартістю в мільйони доларів. Покупців “заманюють” дизайнерськими ремонтами, шикарними видами, ексклюзивними меблями і навіть екзотичними рослинами. Але експерти запевняють: така нерухомість вже нікому не потрібна.

Найдорожчі будинки на території Києва ми виявили на Печерську, в Царському Селі по сусідству з Лаврою (див. графіку). А лідером з найдорожчими квартирами як і раніше залишається сумнозвісний будинок на Грушевського, 9-а, будівництво якого супроводжувалося скандалами через місце – навіть незважаючи на те, що більшість апартаментів в “монстрі” продаються без ремонту і меблів.

Експерти, втім, запевняють, що квартири і будинки за скажені гроші зараз взагалі ніхто не купує. “Не хочуть купувати житло не те що за $10 млн, але навіть за $2 млн – хоча ціни впали ледве не наполовину (квартира в “монстрі” раніше коштувала $15 млн. – Авт.). Ті, у кого є такі кошти, вже обзавелися особняками і елітними квартирами”, – говорить експерт з нерухомості Светлана Лощиніна. Згоден з нею і президент асоціації профуправляючих нерухомістю Генріх Людкевич: “Невелика активність на ринку нерухомості є тільки в економ-сегменті, в інших – тиша, а скоєних транзакцій – одиниці”. За словами Людкевича, продавці елітного житла готові істотно поступатися, скидаючи ціни на 30%.

1_330

Кликните по инфографике для увеличения