Столичну гімназію позбавили від небезпечного лінолеуму

14 Жовтня 2015 10:59

images

За період вимушених канікул в будівлі було повністю демонтоване підлогове покриття

З сьогоднішнього дня в гімназії “Київська Русь” (вул. Б. Гмирі, 2-в) частково відновлюють заняття після тритижневої перерви. Діти навчатимуться у дві зміни і тільки в деяких класах. Нагадаємо, у вересні навчальний заклад опинилося в центрі скандалу: в будівлі були виявлені небезпечні для здоров’я речовини. Рівень вмісту формальдегіду, фенолу і аміаку в повітрі перевищував допустимі норми у кілька разів. Виявилося, що причиною отруєного повітря в школі стали неякісні будматеріали, зокрема лінолеум, яким були покриті підлоги в класах. З 22 вересня навчання в гімназії було призупинено.

Як повідомляють у КМДА, за період вимушених канікул в будівлі було повністю демонтоване підлогове покриття, а нове пройшло експертизу. Для очищення приміщень були використані спецречовиною і розчини. Частина кабінетів вже повністю оновлені, в деяких ще йде ремонт. Проте на зборах вирішили, що відновлювати заняття вже можна: навчання проходитиме у дві зміни і тільки в тих класах, де дозволила СЕС Києва (всього 17 приміщень).

“Всі роботи, що залишилися можуть бути закінчені за тиждень. З 19 жовтня навчальний процес у гімназії може поновитися в повному обсязі”, – говорить директор департаменту будівництва та житлозабезпечення КМДА Олександр Спасибко. Він нагадав, що Дарницька прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо ситуації в навчальному закладі ситуації.