У Києві волонтери відремонтували табір для дітей-переселенців

20 Жовтня 2015 12:36

7

У столиці пройшов суботник

У вихідні в Києві волонтери прибрали територію меморіалу Бабин Яр, висадили там саджанці дерев, а також допомогли облаштувати табір для дітей переселенців “Лісова застава” в селищі Димер на Київщині. Облагороджуванням займалися співробітники Групи СКМ Ріната Ахметова, в рамках традиційної волонтерської акції “Зелене місто”. “Ми в Групі СКМ до волонтерського руху ставимося системно. Мінімум два рази на рік ми проводимо масштабні, охоплюючі всю країну, волонтерські акції, в яких беруть участь тисячі наших співробітників разом зі своїми близькими”, – говорить директор по зв’язках з громадськістю та комунікацій СКМ Наталя Ємченко.

ДОПОМОГА. Як розповів гендиректор “ДТЕК Енерго” Всеволод Старухін, однією зі значних локацій, де група провела суботник, став табір “Лісова застава”, в якому організовані безкоштовні зміни для дітей із зони бойових дій та дітей-вимушених переселенців у віці від 6 до 18 років.

12080336_846353632146829_2631979329138486466_o

За роботою. Територію табору очистили від сміття та сухого листя

“Цей табір створений для психологічної реабілітації дітей, які пережили бойові дії на сході України. Від інших він відрізняється тим, що створений волонтерами та існує виключно завдяки волонтерської допомоги. Сьогодні ми приєднуємося до цієї допомоги. Я впевнений, що простими діями, допомогою тим, хто її потребує, ми можемо зробити наше місто і нашу країну більш комфортними для життя”, – розповів Всеволод Старухін.

ТАБІР. За один день близько сотні співробітників ДТЕК і “Метінвестхолдингу” зробили прибирання в житлових кімнатах корпусу, пофарбували двері і ганок, облагородили клумби, висадили понад 100 дерев, засіяли газон, прибрали в прилеглому до табору парку сміття. Також маленькі мешканці табору отримали в подарунок близько 500 предметів канцтоварів, книги, ігри та іграшки, набори для творчості. За словами директора табору “Лісова застава” Ірини Сазонової, допомога волонтерів виявилася дуже доречною. “У нас вже опускалися руки. Повинен був стартувати новий заїзд, а житловий корпус після минулої зміни так і не був відремонтований. Ні грошей, ні будматеріалів, ні робочих рук у нас не було! А тепер табір просто не впізнати! Навіть дітки, які приїхали до нас з минулого заїзду, подумали, що помилилися адресою. Так змінилася наша “Лісова застава!” – Говорить Сазонова.

Всього акція “Зелене місто” пройшла в 100 містах і селищах України, в ній взяли участь більше 14 000 волонтерів. Приміром, у Кривому Розі місцевий Ботанічний сад поповнився 200 кущами бузку, роботи з благоустрою провели в місцевому Будинку ветеранів і в житловому масиві Інгулець. У Дніпропетровську висадили кущі калини в Будинку маляти і прибрали сміття відразу в декількох парках, в Маріуполі облагородили сквер Молодіжний і стадіон “Титан”. У містах Краснодоні, Єнакієве, Авдіївці, Харцизьку, Ровеньках ліквідували стихійні звалища, обрізали дерева, облаштували зони відпочинку.

12107067_846353912146801_166451868064209273_n

Облагородили. Біля корпусу волонтери висадили понад 100 саджанців

Джерело http://kiev-ukr.segodnya.ua/kpeople/v-kieve-volontery-otremontirovali-lager-dlya-detey-pereselencev-659122.html