У Києві жартівники “замінували” два вокзали

19 Жовтня 2015 15:32

5

Під час перевірки міліціонери евакуювали близько 800 осіб

Столичні правоохоронці вчора ввечері шукали на залізничних вокзалах “Київ-Пасажирський” та “Дарниця” вибухонебезпечні предмети, повідомили в київській міліції.

Через телефонний дзвінок про закладену вибухівку на залізничному вокзалі “Дарниця” правоохоронці евакуювали близько 150 осіб.

Приблизно в цей же час в чергову частину лінійного відділу станції “Київ-Пасажирський” надійшло аналогічне повідомлення від іншого жартівника.

Близько 600 осіб, які перебували в приміщеннях центрального залізничного вокзалу, терміново евакуювали. Фахівці вибухотехнічної служби Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС України в м.Києві ретельно відпрацювали “заміновані” приміщення – інформація телефонних “мінерів” не підтвердилася.

В обох випадках працівники міліції проводять оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення осіб, які недільним вечором “мінували” столичні вокзали.

Слідчим відділом вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі.