У Києві з’явився новий вид шахрайства з квартирами

30 Жовтня 2015 13:27
sdamkvartiry.com

sdamkvartiry.com

Жінка здала житло на добу, а залишилася без меблів

У столиці спіймали злодійку, яка разом зі спільниками знімала квартири, щоб їх очистити. Вранці в’їжджала, а вже вночі з дому виносили меблі, побутову техніку і навіть ручки від дверей.

Мешканка Оболонського району столиці заробляла на подобової здачі в оренду квартир. Днями здала житло порядною, на перший погляд, дівчині. Але коли наступного дня прийшла забирати ключі, дівчата вже не було

“Начала стукати-дзвонити, ніхто не відповідає, телефон відключений. Відкрила квартиру – нічого немає. Пусто. Ліжко винесли, меблі, телевізор, все, що можна”, – каже власниця квартири.

І це вже третя квартира, яку так “обчистили” у цієї жінки. Вона каже, що вжила всіх заходів безпеки: сфотографувала паспорт клієнтки. Але як з’ясувалося – він був підробленим. А дівчина з Чернівців – шахрайка зі стажем. Вона вже відбувала покарання за подібні злочини.

Працювала шахрайка не одна, а разом зі спільниками, які допомагали виносити побутову техніку та меблі.

Крадене звозили в приватний будинок, а потім продавала через інтернет. Потерпіла киянка там дізналася речі зі своїх трьох квартир.

“У неї при обшуку були виявлені речі з багатьох квартир. За даним фактом було порушено кримінальну виробництво за частиною 1 статті 185 “крадіжка”, – зазначив Максим Голубничий, старший оперуповноважений Оболонського РУ МВС у Києві.