У столичні школи й дитсадки можуть прийти керуючі компанії, – Думчев

1 Жовтня 2015 13:07

imagesНа думку лідера партії «Рух за реформи» Сергія Думчева, забезпеченням шкіл повинні займатися незалежні від КМДА керуючі компанії, які на основі тендеру будуть вибиратися батьками школярів.

«Сьогодні городяни позбавлені функції контролю за управліннями міськадміністрації, що займаються забезпеченням шкіл і дитячих садів у Києві, – говорить Сергій Думчев. – Такий «радянський» підхід породжує безліч корупційних схем. У підсумку, приміщення навчальних і виховних установ приходять в аварійний стан, а best online casino матеріально-технічну базу повинні поповнювати самі батьки. Щоб змінити ситуацію, ми повинні віддати управління школами та дитячими садам керуючим компаніям. Їх обиратимуть піклувальні ради, до складу яких увійдуть батьки дітей, які навчаються в школі чи виховуються в садочках. Викладачі повинні займатися навчальним процесом, а не пошуком грошей на проведення ремонту і забезпечення школи всім необхідним ».

Крім того, за словами Сергія Думчева, піклувальні ради будуть постійно контролювати роботу керуючої компанії. І в разі її незадовільної діяльності зможуть відмовитися про її послуг і найняти іншу компанію.

Відповідно до інформації Головного управління статистики у м.Києві, на навчальний 2014/2015 рр. місто нараховувало 506 загальноосвітніх навчальних закладів та 620 дошкільних установ (з них 27 закладів не працювали).