У центрі столиці на Покрову пройде етнофестиваль

13 Жовтня 2015 15:25
ridna.ua

ridna.ua

На Покрову та у День захисника України, 14 жовтня 2015 р., з 12:00 до 14:00 у столичному Павлівському парку (на розі вул. Гоголівська та Ю.Коцюбинського, Шевченківський район Києва) пройде етнофестиваль «Київ — серце України».
У програмі заходу: святкові виступи дитячих творчих колективів, конкурс дитячого малюнку на асфальті, зона аквагриму та книжкова зона (виїзна книгарня від видавництва «Кристал Бук» та книжковий кіоск з рекламною продукцією та консультантом щодо дитячого читання), майстер класи з виготовлення ляльок-оберегів, прикрас, плетіння патріотичних браслетів.
Заплановано проведення благодійної виставки-ярмарки творчих робіт дітей «Допомога єднає», зібрані кошти з якої підуть на допомогу дітям-переселенцям зі Сходу.
Всіх гостей етнофестивалю частуватимуть кулішем.
Організаторами заходу є Фонд Миколи Томенка «Рідна країна», Національна бібліотека України для дітей, ГО «Муніципальна ліга Києва». Дійство проходитиме за підтримки «Рух за реформи».
Нагадаємо, етнофестиваль «Київ – серце України» був започаткований ГО «Муніципальна ліга Києва» у 2013 р. Ідея та зміст фестивалю спрямовані на популяризацію всього українського: вивчення історії та культури, постійне вживання української рідної мови, знання повсякденних побутових традицій, українського етикету, фізичної культури й кухні.
Одним із головних завдань етнофестивалю «Київ – серце України» є посилення значення поняття «громада», сприяння формуванню справжньої незалежної громади – єднання людей, готових самостійно вирішувати питання місцевого значення, враховуючи такий аспект як повага до традицій свого народу, повідомляють організатори.