Вихідними у парку ім. Пушкіна влаштували етнофестиваль

20 Жовтня 2015 11:28

Черговий етап етнофестивалю «Київ-серце України» пройшов вихідними у парку ім. Пушкіна, що у Шевченківському районі Києва.

Етнофестиваль засновано у 2013р. громадською організацією «Муніципальна ліга Києва» та головою організації, депутатом Київради Олександром Федоренком. З часу свого існування фестиваль збирав коло себе у різних районах Києва своїх прихильників, виконуючи своє головне завдання – популяризувати українські традиції, вчити патріотизму, розвивати громадську активність та пропагувати сімейне дозвілля.

IMG_5856

До організації фестивалю цього разу долучилися Національна бібліотека України для дітей та Фонд «Рідна країна». Підтримали проведення заходу місцева організація партії «Рух за реформи» та кандидати в депутати до Київради Роман Смик та Андрій Голдовський.

Традиційно відкрив фестиваль один з організаторів заходу, голова Фонду «Рідна країна» Микола Томенко.

IMG_5757

У Пушкінському парку до програми фестивалю увійшли конкурс дитячого малюнку на асфальті, дитяче караоке, зона аквагриму та книжкова зона, майстер-клас з плетіння патріотичних браслетів, спортивні змагання та дитячі конкурси й естафети.

IMG_5906

Також в ході заходу організатори провели збір коштів для дітей-переселенців зі східних регіонів України: благодійну виставку-ярмарку творчих виробів читачів Національної бібліотеки для дітей «Діти-дітям».

IMG_5785

За доброю традицією всіх гостей та учасників свята частували кулішем, приготованим за двома різними старовинними рецептами української кухні.

прес-служба ГО “Муніципальна ліга Києва”