Який вигляд має масштабне звалище, яке отруює життя киян

30 Жовтня 2015 16:09
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Мешканці Голосіївського району скаржаться, що життя їм отруює – в прямому і переносному сенсі, – полігон №6. Звалище на невеликій відстані від власного житла неприємно бачити, а пожежі, які на ній спалахують, отруюють повітря в радіусі 4 км навколо, пише “Великая Эпоха“.

На полігоні №6 скидають переважно будівельні і великогабаритні відходи. Звалище була влаштована в покинутому кар’єрі, і сміття в ній вже сягає рівня землі. Колись на цьому місці розміщувався Корчеватський комбінат будівельних матеріалів.

Раніше жителі довколишніх районів зверталися до київської влади з проханням провести інспекцію на полігоні, заборонити спалювати на ньому сміття, відсторонити керівництво відкритого акціонерного товариства, якій він підпорядковується, а також встановити контроль над звалищем.

Згідно з проектом, розробленим в Дарницькій районній держадміністрації міста Києва, до 2025 року планується рекультивація сумнозвісного полігону (штучне відновлення землі після її забруднення), а також виділення під будівельне сміття іншої ділянки – на території Музичанська кар’єра глини в Києво-Святошинському районі.