Де в столиці святкуватимуть Новий рік (список локацій)

30 листопадаа 2015 14:47

118

Будуть задіяно п’ять площ і Співоче поле

Цього року новорічні та різдвяні заходи пройдуть відразу на п’яти площах Києва – Софійській, Михайлівській, Поштовій, Троїцькій, Контрактовій, а також на Співочому полі. Про це під час прес-конференції повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

“Ми значно розширили географію новорічних і різдвяних заходів і, крім центральної локації “Новий рік між двома дзвіницями”, яка буде розташована на Софійській і Михайлівській площах, а також на проїзді між ними, міська влада готує святкування ще на трьох площах і Співочому полі”, – сказала вона.

Так, за словами Старостенко, з 19 грудня в Києві відкриються такі святкові локації:

“Європейська зима” на Поштовій площі (19.12.2015-10.01.2016) – на ярмарку буде відтворена традиційна атмосфера європейського свята, де свій різдвяний колорит представлять різні країни Європи. Відвідувачі зможуть ознайомитися з різними святковими традиціями, скуштувати традиційні святкові страви та придбати сувеніри. Площа прикрашатимуть близько 40 декорованих будиночків і штучна ялинка висотою 6,5 м. Передбачається, що на сцені відбудеться гала-концерт переможців Всеукраїнського фестивалю “Зірки і зірочки”, де виступатимуть діти з усієї України, в тому числі і з зони бойових дій .

“Олімпійська ялинка” на Троїцькій площі (19.12.2015-16.01.2016) – новорічний ярмарок з 55 торгових будиночків. На площі також будуть розташовані льодова гірка, каток, де проходитимуть змагання з хокею для дітей. У казкових будиночках проводитимуть майстер-класи.

Новорічний ярмарок і фестиваль “У пошуках made in Ukraine” на Контрактовій площі (19.12.2015-19.01.2016) – близько будівлі Подільської РДА з 24 грудня до 11 січня буде організована різдвяний ярмарок та театралізовані вистави із залученням джазових музикантів, який триватиме цілий місяць. Паралельно в сквері біля пам’ятника П. Сагадачному з 19 грудня до 19 січня триватиме тематична ярмарок, буде організована парк казкових скульптур і атракціонів.

“Зимова Країна мрій” на Співочому полі (19 і 26 грудня) – гостей чекають різдвяний ярмарок, традиційні українські гуляння, святкові вертепи, свято кулешу, виступи відомих українських колективів і колядників.

Крім того, КП “Київзеленбуд” готує тематичну виставку з новорічних композицій від усіх районів столиці.

Нагадаємо, Новий рік у Києві буде стриманим і без феєрверків.