Микола Томенко вітає офіційне створення НПП «Нижньодніпровський»

25 листопадаа 2015 09:55

16

Голова Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко вітає створення Національного природного парку «Нижньодніпровський», що закріплено у відповідному підписаному сьогодні Указі Президента України П. Порошенка.

«Нарешті офіційно завершений процес створення цього довгоочікуваного національного природного парку на території Херсонської області площею більше 80 тисяч гектарів, який дозволить зберегти унікальні природні комплекси дельти Дніпра», – зазначив М. Томенко. Він додав, що створення цього НПП є також важливим і з точки зору збільшення території природно-заповідного фонду України.

Голова Комітету поінформував, що питання необхідності створення Національного природного парку «Нижньодніпровський» неодноразово розглядалося на засіданні парламентського Комітету, а також висловив сподівання, що ближчим часом з’явиться і підписаний Указ Президента про створення Чорнобильського біосферного заповідника.

Як відомо, Національний природний парк «Нижньодніпровський» створений на території Бериславського, Білозерського, Голпристанського, Цюрупинського районів і Новокаховської та Херсонської міських рад Херсонської області площею 80177,8 га.

Основними напрямками діяльності Парку є збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об’єктів, створення умов для організованого туризму і відпочинку, проведення наукових досліджень та еколого-освітньої роботи.