На місці школи у Подільському районі побудують ТРЦ

13 листопадаа 2015 09:14

95

влада, всупереч обіцянкам – здати школу №114 в експлуатацію у 2016 році після її закриття на реконструкцію 4 роки тому (у 2011 року) – немає навіть плану реконструкції навчального закладу.

Про це повідомила депутат фракції «Батьківщина» у Київраді Тетяна Меліхова.

Нагадаємо, до Меліхової у 2014 році надійшло звернення від жителів мікрорайону навколо школи №114 із проханням з’ясувати чи дійсно школа була закрита задля реконструкції, адже протягом багатьох років жителі не бачать ніяких робіт навколо навчальної будівлі. Тоді вона отримала відповідь, що школа №114, була закрита через аварійність будівлі і що завершення її реконструкції заплановане на 2016 рік.

У жовтні 2015 року батьки колишніх учнів цієї школи пікетували Київраду з вимогою нарешті довести справу до кінця і відкрити її для навчання учнів знову.

«У жовтні цього року мені вдалося внести до порядку денного засідання Київради заслуховування інформації КМДА про стан реконструкції школи, де профільний заступник голови КМДА Г. Старостенко повідомила про заплановане виділення коштів на реконструкцію навчального закладу і запевнила, що його в принципі планують відкривати», – нагадала Т. Меліхова.

Сьогодні Меліхова отримала відповідь від Департаменту економіки та інвестицій Києва на свій депутатський запит про стан справ навколо реконструкції школи №114 на вул. Фрунзе, 87/89 у Подільському районі, в якому повідомляється, що виділення грошей на реконструкцію школи №114 буде розглядатися лише після розробки та затвердження проектно-кошторисної документації.

Сама Подільська РДА просила на проектування реконструкції будівлі на 2016 рік 0,91 млн. грн. і ці гроші нібито передбачені для виділення. «Мені особисто не зрозуміло, чому Подільська РДА, знаючи про необхідність реконструкції школи просить у міста всього 910 тис. грн. на проектування», – підкреслила Т. Меліхова.

Разом із тим у Депар таменті повідомили, що Подільській РДА передбачено виділення міським бюджетом 13,58 млн. грн. на капітальне будівництво і капітальний ремонт.

«Тобто замість обіцяного відкриття школи у 2016 році, у наступному році буде розроблений лише проект її реконструкції. Коли буде завершена сама реконструкція – не відомо. Схоже, що за передвиборчими перегонами Кличко забув про турботу про наших дітей. Школа, яку повинні були ось-ось відкрити, про що мені повідомляли його чиновники у 2014 році, не лише не буде відкрита, але й не має плану реконструкції. Чи не означає це, що київська влада чекає поки приміщення навчального закладу реально почне валитися через відсутність грошей на його реконструкцію, і замість школи, яка впаде, там побудуть який-небудь торговий центр. На жаль, у часи Черновецького такі випадки траплялися. Невже таке може повторитися і в часи Кличка?», – обурена Т. Меліхова.

Довідково: У 2010 році Інститутом проблем технічної надійності конструкцій при Академії бу дівництва України було проведено обстеження технічного стану школи №114. Згідно з наданим звітом від 14.01.2010 будівлю було визнано аварійною. Тому, в 2011 році КМДА видала розпорядження №2528 «Про реконструкцію будівлі спеціалізованої школи №114 по вул. Фрунзе, 87/89 у Подільському районі.

Замовником робіт з проектування та реконструкції вищевказаного закладу визначено Подільську районну у м. Києві державну адміністрацію. Орієнтована кошторисна вартість робіт становить 40 млн. грн.. Програмою економічного і соціального розвитку м. Києва на 2014 рік було передбачено кошти у сумі 4050,0 тис. грн.. Термін будівництва 2014-2016 роки.

Джерело http://perspektyvy.kiev.ua/news/na-msc-shkoli-u-podlskomu-rajon-pobuduyut-trc/