Найкращий подарунок від влади – гідний бюджет на 2016 рік в інтересах діячів культури та освітян

15 листопадаа 2015 10:24

55

Про це сказав народний депутат України Микола Томенко, виступаючи сьогодні під час урочистостей з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва, а також Дня української писемності і мови, які проходили в Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Куліша.

Микола Томенко як засновник Фонду «Рідна країна» відзначив найактивніших працівників галузі освіти і культури м. Херсон подарунками Фонду.

Говорячи про ситуацію в гуманітарній сфері, він відзначив, що 2015 рік, на жаль, виявився далеко не найкращим роком з точки зору бюджетної підтримки сфери культури, мистецтва, освіти тощо. «Тому найкращим подарунком від влади було би не лише приєднання до святкових привітань у День української писемності та мови, Всеукраїнського дня працівників культури, а – бюджет на 2016 рік, який належним чином профінансує державні програми у цій сфері та проіндексує заробітні плати тих людей, які сьогодні тримають на собі головну національну ідею України – ідею духовності, просвітництва, єдності тощо», – зазначив М. Томенко.