Прохід до Дніпра загородили 150 парканів

7 листопадаа 2015 09:46

19

кияни мають вільний доступ тільки до 15% берегів Дніпра, які розташовані в межах столиці. Решту місця займають промзони, ресторани й висотне будівництво.

— Найняли човен і пропливли майже дві третини акваторії Дніпра: від Троєщини до Кончі-Заспи. Усі перешкоди позначали на карті. Вздовж Дніпра нарахували понад 150 парканів. Загородити прохід до річки намагається кожен, хто має поряд земельну ділянку, — розповідає Олександр Оксимець, керівник проекту “Вкрадений Дніпро”. — Більшість із цих людей — не олігархи, а власники скромних будівель. Дехто взагалі ставить біля берега таблички з написами: приватна власність. Таких порушників ми теж позначали на карті. Найбільше випадків у районі дач на Осокорках.

Найменше загороджують прохід до річки — в Оболонському районі.

— На більшій частині Оболонської набережної відсутній транспорт. Тихо, є алеї з освітленням і лави, — продовжує Олександр Оксимець. — На трієчку можна оцінити набережні Поштової площі, Русанівки, Дніпровську. Дві останні мають навіть кращу природу, ніж на Оболоні, але відгороджені від людей кількома смугами магістралі.

Результати дослідження активісти передадуть міській владі.