У Києві вирубують Голосіївський парк

14 листопадаа 2015 21:09

6

у Києві – черговий земельний скандал.

Цього разу в епіцентрі опинився Голосіївський національний парк, на одному з віддалених ділянок якого під вирубку може піти більше трьох сотень вікових дубів.

«У нас хочуть забрати урочище Бичок. Національний парк Голосіївський був утворений у 2007 році. Урочище увійшло до його складу в повному обсязі. Як з’ясувалося зовсім недавно, у 2009 році Київрада передала приватній фірмі ділянку в 2,6 га по Столичному шосе під забудову. На ділянці ростуть дуби, він є об’єктом природоохоронного фонду», – розповів директор національного парку Борис Дробот.

Він додає, що тільки в кінці серпня спливло повідомлення забудовника, що він хоче там будувати заправку з паркуванням.

«Зараз в урочищі на деревах зроблена імітація лісорубних міток – видно, що дерева готували до вирубки», – уклав директор.

Відстоювати парк взялася громадськість і керівництво парку, але вийти на контакт із забудовником їм не вдалося. За адресою, вказаною в реєстраційних даних фірми, нікого не виявилося, а її телефони мовчать.

Представники парку зверталися в земельну комісію Київради, щоб узгодити проект рішення про скасування колишнього розпорядження Київради, за яким гектари і пішли в приватні руки.

«Наступного тижня буде скликана робоча група, яка вислухає обидві сторони конфлікту, подивиться, хто правий. Взагалі позиція Київради така, що парки чіпати не можна. Ми будемо максимально захищати інтереси Голосіївського парку», – розповів голова земельної комісії Володимир Прокопів.