У київському парку Шевченка пройде Кліматичний марш

19 листопадаа 2015 09:11

24

29 листопада українці вийдуть у київський парк імені Тараса Шевченка для того, щоб закликати владу зберегти клімат, захистити безпеку майбутнього України та світу.

Глобальна зміна клімату — загальновизнана проблема, яка загрожує всьому живому на Землі й у майбутньому загрожує засухами, зменшенням урожаїв і нестачею питної води.

Ініціатори «Кліматичного маршу» вважають за необхідне закликати українську владу вжити заходів для боротьби зі зміною клімату.

Фото: Lisa Larson-Walker/Vivian Selbo

На їхню думку, настав «час змінити систему, а не клімат».

А саме необхідно: утеплювати будинки, розвивати громадський транспорт івелосипедну інфраструктуру, переходити до поновлюваних джерел енергії, реформувати сектор енергетики, впроваджувати роздільний збір іперероблення сміття, зобов’язати підприємства привести викиди забруднювальних речовин до європейських норм тощо.

Організатори просять тих, хто має намір відстоювати ідею збереження клімату й безпечного майбутнього України та світу, прийти на акцію без політичної символіки, логотипів компаній або корпорацій.

На сторінці всеукраїнського «Кліматичного маршу» у Facebook оголосили конкурс плакатів на тему «Змінити систему, а не клімат». Кращі ідеї будуть використані для плакатів під час маршу, а потім під час Кліматичної конференції ООН у Парижі. Подати малюнки в електронному форматі потрібно до 20 листопада на електронну пошту akt@ecocenter.org.ua.

Початок: о 12:30, 29 листопада, Київ, парк Шевченка.

План заходу:

12:30 — збір учасників маршу, музика від сонячних батарей.

13:00 — прес-брифінг, старт колон учасників маршу.

13:00—14:00 — рух учасників маршу за затвердженим маршрутом.

14:15 — флешмоб на Європейській площі.

Київський «Кліматичний марш» внесений до списку основних акцій, які пройдуть у світі напередодні Кліматичної конференції ООН.